ERICSSON
Home Products Services Technologies Support About Ericsson
rul_header_1x55.gif (60 bytes)
Ericsson Nikola Tesla > Vijesti
[Vijesti]
t.gif (43 bytes)
[Ake Enell dočekuje premijera]
t.gif (43 bytes)
[Predsjednik Vlade uz predsjednika ETK pred Zlatnom Kunom koju je ETK nedavno dobio]
t.gif (43 bytes)
[Partner Ericsson Mobility World centra iz kompanije Wave-tech predstavlja komunikacijsko rješenje premijeru]
t.gif (43 bytes)
[U obilasku kompanijskih prostora i stručnjaka]
t.gif (43 bytes)

 

t.gif (43 bytes)


Našu kompaniju posjetila Vladina delegacija na čelu s premijerom Ivicom Račanom

Suradnja gospodarstva i hrvatske Vlade za prosperitet zemlje

U radnom posjetu Ericssonu Nikoli Tesli boravila je danas, 28. veljače delegacija Vlade Republike Hrvatske koju je predvodio premijer Ivica Račan. U njegovoj su pratnji bili Slavko Linić, potpredsjednik Vlade RH, Gordana Sabol, ministrica u Vladi RH, Sanja Kos, predstojnica Ureda za odnose s javnošću Vlade RH, Renato Cobal, savjetnik predsjednika Vlade RH za vanjsku politiku i međunarodnu sigurnost i Zoran Bubaš, savjetnik predsjednika Vlade. Susret je otpočeo srdačnim rukovanjem predsjednika kompanije Akea Enella i Ivice Račana, o čemu je, uz prisustvo predstavnika medija i kompanijskoga menadžmenta, "svjedočila" i skulptura Zlatna kuna koju je Ericssonu Nikoli Tesli nedavno dodijelila Hrvatska gospodarska komora.

Službeni dio sastanka čelnika naše kompanije i predstavnika Vlade RH otpočeo je izlaganjem Akea Enella o kompanijinim rezultatima poslovanja u protekloj godini. Posebnu pozornost u svojoj prezentaciji predsjednik Ericssona Nikole Tesle posvetio je aktualnoj situaciji u telekomunikacijama i korporaciji Ericsson koja će se nedvojbeno odraziti i na poslovanje Ericssonove lokalne kompanije u Hrvatskoj. Članovi Vladine delegacije potom su pratili prezentaciju Gordane Kovačević, potpredsjednice Ericssona Nikole Tesle koja je uz asistenciju Milana Živkovića, odgovornoga za razvoj poslovanja na UMTS području i Tibora Jergera, KAM-a Ostali kupci uvaženim gostima predstavila sudjelovanje Ericssona Nikole Tesle u e-Government projektima.
U ime Vladine delegacije govorio je predsjednik Vlade RH, Ivica Račan usredotočivši se poglavito na mogućnosti neposrednije pomoći kompaniji koja ima razvojne i regionalne poslove te nužno treba domaće reference. Nakon toga je uslijedila otvorena diskusija u kojoj su, uz već spomenute sudionike iz Vlade i naše kompanije, sudjelovali i istaknuti menadžeri Ericssona Nikole Tesle: Rajko Pfaff, zamjenik predsjednika kompanije, Ana Jožinec, direktorica za Upravljanje ljudskim potencijalima, Josip Jakovac, direktor Izvoza 1, Lars Jacobson, direktor Podrške poslovanju i Snježana Bahtijari, direktorica za Kompanijske komunikacije.

Vladini predstavnici posjetili Ericsson Mobility World i Creative World centre

Nakon radnoga dijela susreta za goste kompanije upriličen je obilazak Ericsson Mobility World centra i Creative World centra tijekom kojih su stručnjaci naše kompanije iz Centra za komunikacijska rješenja i podršku prodaji, Ivan Malić i Dinka Vuković, ukratko prezentirali aktivnosti navedenih Ericssonovih centara u Hrvatskoj te poticajnu suradnju s pojedinim hrvatskim kompanijama koje Ericsson Nikola Tesla kroz njih ostvaruje. Boris Kranic, stručnjak iz jedinice za Podršku poslovanju predstavio je poslovne aplikacije koje se koriste u svakodnevnim poslovnim procesima Ericssona Nikole Tesle. Uslijedio je obilazak radnih prostora Instituta za telekomunikacije čije je djelovanje predstavio Zoran Bojko, zamjenik direktora Instituta, dok je Branko Dronjić, direktor jedinice za Usluge, gostima kratko govorio o komunikacijskim uslugama koje naša kompanija isporučuje na svim našim tržištima.
Posjet je završen kratkim obraćanjem predsjednika Vlade RH i predsjednika Ericssona Nikole Tesle predstavnicima medija koji su i sami bili ugošćeni u prostorima Ericsson Mobility Worl centra i Creative World centra za vrijeme službenih razgovora.
Ake Enell istaknuo je tom prigodom kako je u skladu s kompanijinom vizijom Ericsson Nikola Tesla do sada učinila mnogo za stvaranje temelja za boljitak Hrvatske te kako će kompanija u tim nastojanjima ustrajati i dalje. Činjenica da je Ericssonu Nikoli Tesli dodijeljena Zlatna kuna, priznanje Hrvatske gospodarske komore za izvrsnost poticaj je da se u ne posustane u zajedničkim nastojanjima Vlade RH i Ericssona Nikole Tesle da se Hrvatska pridruži svjetskoj zajednici razvijenih zemalja, naglasio je Ake Enell.
Ivica Račan je izrazio zadovoljstvo posjetom Ericssonu Nikoli Tesli naglasivši kako tvrtku "drže prije svega mladi stručni ljudi, čime i hrvatska pokazuje da ima dovoljno stručnjaka za dobre produkte i za dobre izvozne poslove i ekspanziju. Ja sam već najavio da će hrvatska Vlada u periodu koji je pred nama podržavati razvoj ovakvih tvrtki u Hrvatskoj. Nama usluge Ericssona Nikole Tesle trebaju za razvoj domaćih gospodarskih resursa, a u isto vrijeme želimo time pomoći i pridonijeti daljnjoj ekspanziji ove tvrtke i van granica Hrvatske."

Više detalja o posjetu i izjave premijera Račana te predsjednika kompanije, Akea Enella u cijelosti čitajte u idućem broju "Komunikacija".

Kompanijske komunikacije
Ericssona Nikole Tesle

[Delegacija Vlade u razgovoru s članovima menadžmenta ETK]
t.gif (43 bytes)
[U posjetu Creative Worldu i Ericsson Mobility World centru]
t.gif (43 bytes)
[U prostorima Instituta za telekomunikacije]
t.gif (43 bytes)
[Pred novinarima]
t.gif (43 bytes)
[Odlazak visoke delegacije]

Tehnička podrška

©Copyright    

21-11-2007