ERICSSON
Home Products Services Technologies Support About Ericsson
rul_header_1x55.gif (60 bytes)
Ericsson Nikola Tesla > Vijesti
[Vijesti]
t.gif (43 bytes)
t.gif (43 bytes)


Ericsson isporučuje GSM mrežu irskom operatoru Meteoru

Irski operator Meteor izabrao je Ericsson za jedinog isporučitelja temeljne i radio infrastrukture njegove GSM mreže. Ugovor uključuje i profesionalne usluge, a započet će izvedbom mreže uz pokrivanje signalom tijekom ove godine, uz daljnji razvoj naprednih usluga i mogućnosti mreže do 2008. godine.

Ericsson će, uz isporuku komponenata temeljnog i radio dijela GSM mreže ovog operatora biti odgovoran za instalaciju mreže, puštanje u rad i upravljanje projektom, uz optimizaciju mreže, podršku i integraciju sustava.

Mreža će biti izvedena u dvije faze. Prva faza je u tijeku, a uskoro će započeti i isporuka komponenti za drugu fazu. Ovo proširenje će značajno povećati kapacitet i pokrivanje Meteorove mreže s ciljem jednostavnog uvođenja novih proizvoda i usluga rastućem broju Meteorovih korisnika.
Ericssonova GSM mreža koja posjeduje EDGE funkcionalnosti omogućit će Meteoru uvođenje naprednih multimedijskih usluga velike brzine.

"Meteor je doživio znatan rast u protekloj godini i nastavlja s investicijama u mrežu te lansiranje inovativnih tarifa i proizvoda osmišljenih s ciljem unapređenja konkurentskih prednosti te povećanja tržišnog udjela," kaže Meteorov generalni direktor, Stewart Sherriff i nastavlja: "Novo partnerstvo s Ericssonom predstavlja odličan nastavak razvoja naše mreže i usluga te odgovora na željene zahtjeve kupaca u području glasovnih poziva te prijenosa podataka velikom brzinom.

"Ponosni smo što nas je Meteor izabrao. Ericsson ima dugu povijest rada s kupcima u Irskoj. Meteorova odluka da radi ekskluzivno s Ericssonom do 2008. velika je potvrda povjerenja u Ericssona", kaže John Hennessy, direktor Ericssona u Irskoj.

Kompanijske komunikacije
Ericssona Nikole Tesle

Tehnička podrška

©Copyright    

21.11.2007