ERICSSON
Home Products Services Technologies Support About Ericsson
rul_header_1x55.gif (60 bytes)
Ericsson Nikola Tesla > Vijesti
[Vijesti]
t.gif (43 bytes)
t.gif (43 bytes)


Osnovana Udruga pokretnih komunikacija Hrvatske

Mobilni operatori HTmobile i VIPnet su, zajedno s proizvođačima opreme, Ericssonom Nikolom Teslom i Siemensom osnovali Udrugu pokretnih komunikacija Hrvatske. Cilj udruge je zastupanje interesa i stavova operatora i proizvođača opreme za pokretne komunikacije vezanih uz pitanja zdravlja i zaštite okoliša te pružanje javnosti svih bitnih informacija o pokretnim komunikacijama.

Pod sloganom "Pokretne komunikacije po mjeri čovjeka", danas je u novinarskom domu na press konferenciji predstavljena Udruga pokretnih komunikacija Hrvatske (UPKH). Na konferenciji su sudjelovali predstavnici tvrtki osnivača udruge, Josef Vinatzer, predsjednik Uprave VIPneta, Georg Muendl, direktor marketinga HTmobilea, Milivoj Pejković, viši savjetnik za marketing i prodaju predsjednika Ericssona Nikole Tesle i Uwe Gregorius, predsjednik Uprave Siemensa. UPKH će promovirati pokretne komunikacije kao uspješnu, društveno odgovornu gospodarsku granu koja skrbi za zaštitu okoliša, zdravlje građana i dobrobit cjelokupne zajednice. U svom radu UPKH će se baviti konkurentnošću hrvatskih pokretnih komunikacija na svjetskom tržištu, elektromagnetskim zračenjem, sigurnošću u prometu, društvenom odgovornošću, elektroničkim otpadom, odgovornom uporabom pokretnih telefona u svakodnevnom životu te održivim razvojem.

Udruga je osnovana po uzoru na slične udruge u zapadnoeuropskim zemljama poput Forum Mobilkomunikation (FMK) u Austriji ili Mobile Operators Association (MOA) u Velikoj Britaniji, a UPKH već razvija suradnju s tim udrugama u pružanju informacija o pokretnim komunikacijama. Postojanje Udruge pokazuje se potrebnim iz razloga slabe opće informiranosti javnosti o pokretnim komunikacijama, što je potvrđeno i rezultatima istraživanja provedenog u siječnju 2004. godine s agencijom PULS.

Kompanijske komunikacije 
Ericssona Nikole Tesle

 

[Press konferencija Udruge pokretnih komunikacija Hrvatske]

Tehnička podrška

©Copyright    

21.11.2007