ERICSSON
Home Products Services Technologies Support About Ericsson
rul_header_1x55.gif (60 bytes)
Ericsson Nikola Tesla > Vijesti
[Vijesti]
t.gif (43 bytes)
Tko je Gordana Kovačević
Nagrada za stručnost i ustrajnost u ostvarivanju visokih ciljeva
 

Gordana Kovačević - Žena godine 2001.

Hrvatski časopis "Zaposlena" sedmu godinu za redom dodijelio je titulu "Žena godine". Na svečanom domjenku u Novinarskom domu 26. travnja, u prisustvu brojnih predstavnika medija te političkih i gospodarstvenih uglednika naše zemlje, glavna urednica časopisa "Zaposlena", Ana Gruden, ženom godine 2001. proglasila je mr. Gordanu Kovačević, potpredsjednicu Ericssonove tržišne jedinice Srednja Europa odgovornu za područje komunikacijskih rješenja i podršku prodaji, potpredsjednicu Ericssona Nikole Tesle i direktoricu Centra za projektiranje i komunikacijska rješenja u istoj kompaniji.

Komunikacije su donedavna bile područje na kojemu su se mahom dokazivali muškarci. Ali, vremena su se promijenila: prekinuvši višegodišnji niz političarki i novinarki, nositeljicom laskave titule "Žena godine", koju dodjeljuje časopis "Zaposlena", prošle godine postala je Tatjana Holjevac, predsjednica Uprave VIPneta. I taj je događaj, između ostaloga, ukazao na to da žene suvremenim komunikacijama imaju mnogo toga za dati. Ta je konstatacija ove godine potvrđena činjenicom da je isti naziv ponovno dodijeljen ženi čije je radno i životno opredjeljenje vezano upravo uz komunikacije - Gordani Kovačević.

Tko je Gordana Kovačević

Potrajalo bi kada bismo krenuli nabrajati sve funkcije i uloge koje Gordana Kovačević ima u Ericssonu Nikoli Tesli, srednjeeuropskoj regiji, odnosno u globalnim telekomunikacijama. Stoga navedimo samo nekoliko najvažnijih: ona je potpredsjednica Ericssonove tržišne jedinice Srednja Europa odgovorna za područje komunikacijskih rješenja i podršku prodaji, potpredsjednica Ericssona Nikole Tesle i direktorica Centra za projektiranje i komunikacijska rješenja u istoj kompaniji. Povrh toga Gordana Kovačević, koja je magistrirala na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu i koja trenutačno priprema i doktorsku disertaciju, imenovana je 2000. akademikom ruske Međunarodne telekomunikacijske akademije (International Telecommunications Academy - ITA).

Postavljajući sebi i timovima kojima je rukovodila i kojima danas rukovodi visoke ciljeve te stručnošću i ustrajnošću Gordana Kovačević dokazala se je kao vrhunski stručnjak u zahtjevnom području komunikacijskih rješenja, ali i kao vrsna menadžerica koja svoj uspjeh temelji na brizi za ljude i poštovanju suradnika. Njene su stručne i menadžerske kvalitete prepoznate u samom vrhu korporacije Ericsson, pa je Gordana Kovačević uključena u korporativni program osposobljavanja visoko rangiranih rukovoditelja u Ericssonovoj grupi. Svoj ugled u korporaciji Gordana koristi kako bi pozornost Ericssonovih čelnika usmjerila na vrhunske stručnjake u Hrvatskoj koji posjeduju kompetencije i pobjednički duh nužan za ostvarivanje najzahtjevnijih zadaća u području telekomunikacija. Zbog toga je Ericssonovoj kompaniji u Hrvatskoj dodijeljeno niz korporativnih odgovornosti i visokovrijednih poslova, što je višestruko korisno za hrvatsko gospodarstvo.

Nagrada za stručnost i ustrajnost u ostvarivanju visokih ciljeva

Vidno uzbuđena Gordana Kovačević toplim se riječima zahvalila na časti koja joj je ukazana dodjelom naziva "Žena godine". Njen je govor više puta bio prekidan snažnim pljeskom, a u publici je bilo i članica njenoga tima koje su, pritisnute emocijama, morale posegnuti za maramicama. Nagradu koja joj je kao uspješnoj poslovnoj ženi dodijelio ugledni časopis Gordana je pripisala ne samo svojim zaslugama, već stručnosti i upornosti svih svojih suradnika u ostvarivanju visokih ciljeva.

Gordani je među prvima, uz raskošan buket cvijeća, čestitao Åke Enell, predsjednik kompanije Ericsson Nikola Tesla i direktor tržišne jedinice Srednja Europa, a čestitkama su se pridružile i prisutne kandidatkinje za naziv "Žena godine" među kojima su bile Lidija Žderić, direktorica slovenske kompanije MURA u Hrvatskoj, Alenka Košiša Čičin Šain, zamjenica ministra za javne radove, obnovu i graditeljstvo, Andrea Zlatar, urednica časopisa "Zarez" i članica zagrebačke Gradske uprave, Sina Karli, urednica časopisa "Nacional", Sibila Petlevski, pisac, predsjednica PEN kluba u Hrvatskoj i profesorica na Akademiji dramskih umjetnosti, Ingrid Antičević Marinović, Ministrica pravosuđa, uprave i lokalne samouprave i Đurđa Adlešić, gradonačelnica grada Bjelovara i predsjednica Odbora za nacionalnu sigurnost.

Svi zaposlenici Ericssona Nikole Tesle dijele radost i ponos Gordane Kovačević zbog dobivanja titule "Žena godine 2001.", te joj srdačno čestitaju i žele uspješan daljnji rad.

Marketinško komuniciranje i odnosi s javnošću
Ericssona Nikole Tesle

[Auditorij u iščekivanju dodjele nagrade]
 
[Gordana Kovačević se zahvaljuje na nagradi]
 
[Prošlogodišnja dobitnica, Tatjana Holjevac, članica NO VIPneta čestita ovogodišnjoj dobitnici]
 
[Ake Enell, predsjednik Ericssona Nikole Tesle čestita slavljenici]
 
[Vesna Pusić, predsjednica HNS-a se pridružuje čestitkama]
 
[Gordana Kovačević okružena svojim suradnicima]

Tehnička podrška

©Copyright    

21-11-2007