ERICSSON
Home Products Services Technologies Support About Ericsson
rul_header_1x55.gif (60 bytes)
Ericsson Nikola Tesla > Vijesti
[Vijesti]
t.gif (43 bytes)
t.gif (43 bytes)


Dodijeljene Zlatne dionice za 2003.

ETK dionica nagrađena u kategoriji za najveći porast cijene

Sedmi izbor za Zlatnu dionicu godine održan je 20. svibnja u Muzeju Mimara u 13 sati, u organizaciji HRT-a (emisija Poslovni klub), Dnevnika, poslovnog dnevnog lista i tvrtke Kapital klub te suorganizatora tvrtka "To-One" koja je izradila sve izračune potrebne za izbor. Ericssonu Nikoli Tesli dodijeljena je Zlatna dionica u kategoriji za najveći porast cijene, a naša kompanija bila je nominirana i u kategorijama za porast tržišne kapitalizacije, za likvidnost, za najbolju industrijsku dionicu za sve djelatnosti osim hrane i lijekova, a za korak nam je izmakla i nagrada u kategoriji za ukupno najbolju dionicu u 2003. koju je osvojila ADRIS Grupa.

I ove godine Zlatna dionica godine potvrdila se kao jedan od najvažnijih gospodarskih događaja u Hrvatskoj. Uz prisustvo predstavnika Vlade Republike Hrvatske, čelnih ljudi vodećih hrvatskih tvrtki, banaka, investicijskih i mirovinskih fondova, brokerskih kuća, i drugih aktera na financijskim i tržištima kapitala, te predstavnike medija dodijeljene su nagrade za najbolje dionice, holding društva, otvorene investicijske fondove te mirovinski fond.

Među 27 nominiranih dionica izabrane su najbolje dionice i investicijski fondovi na temelju ostvarenih rezultata, dakle na temelju statističko-analitičkih kriterija te glasova stručnog ocjenjivačkog suda koji broji više od 50 članova (predstavnici brokerskih kuća, investicijskih i mirovinskih fondova, holding društava i medija). Nagrade u Zlatnoj dionici podijeljene su na posebne i glavne nagrade. Posebne nagrade dodjeljuju se na temelju postignutih rezultata na tržištu kapitala. Posebne nagrade su: najveći porast tržišne kapitalizacije, najveći dividendni prinos, najlikvidnija dionica, najveći porast cijene te nagrada novinara za najbolje odnose s javnošću. Glavne nagrade su: Turistička, Financijska, Industrijska (Hrana i lijekovi), Industrijska (ostalo) te Zlatna dionica godine koje se dodjeljuju na temelju glasova žirija. Zbog izrazito velikog broja industrijskih dionica, organizatori su industrijske dionice razdvojili u dvije (pod)kategorije: Hrana i lijekovi, te ostala industrija.

Našoj je kompaniji dodijeljena Zlatna dionica u kategoriji za najveći porast cijene, a na skupu je Ericsson Nikola Tesla predstavljen kratkim filmom u kojem predsjednik kompanije, Åke Enell ističe kompetentne i predane stručnjake kao glavne pokretače kompanijinoga uspješnoga poslovanja koje je u konačnici kompaniji donijelo i ovo vrijedno priznanje.

Više o samom događanju i značaju nagrade za našu kompaniju u idućem broju Komunikacija.

Kompanijske komunikacije
Ericsson Nikola Tesla

 

[Nagradu Zlatna dionica 2003. u kategoriji za najveći porast cijene preuzeo je predsjednik kompanije, Ake Enell.]

Tehnička podrška

©Copyright    

21.11.2007