ERICSSON
Home Products Services Technologies Support About Ericsson
rul_header_1x55.gif (60 bytes)
Ericsson Nikola Tesla > Vijesti
[Vijesti]
t.gif (43 bytes)
t.gif (43 bytes)[Zlatna kuna, najznačajnije godišnje priznanje HGK za izvrsnost]
t.gif (43 bytes)
[Uzvanici na dodjeli Zlatne kune]

 

t.gif (43 bytes)


Dodjeljena Zlatna kuna, najveće godišnje priznanje Hrvatske gospodarske komore za izvrsnost

Ericsson Nikola Tesla - najbolji od najboljih

Uz zvukove hrvatske himne, a u prisustvu premijera Republike Hrvatske Ivice Račana te Nadana Vidoševića, predsjednika Hrvatske gospodarske komore kao i drugih brojnih visokih dužnosnika HGK-a, republičke Vlade, izaslanika Predsjednika RH, saborskih zastupnika i predstavnika republičkih sindikata održana je 19. veljače, u kasnijim večernjim satima, svečana dodjela Zlatne kune. Riječ je desetoj, jubilarnoj svečanoj dodjeli toga najvišeg priznanja Hrvatske gospodarske komore koje se, svake godine u nekoliko kategorija, dodjeljuje za izvrsnost.
Cijela svečanost izravno je, iz prostora Sveučilišne i nacionalne biblioteke u Zagrebu, prenošena na prvome programu HRT-a.

Ericsson Nikola Tesla proglašen je najboljim poduzećem pa stoga i dobitnikom Zlatne kune, u kategoriji velikih tvrtki (iznad 250 zaposlenih), a u konkurenciji s drugim jakim hrvatskim tvrtkama poput Elektokontakta, Končara -Energetski transformatori, Lure i VIPneta.
Ovo visoko priznanje i statuu Zlatne kune u ime Ericssona Nikole Tesle primila je Gordana Kovačević, potpredsjednica ETK, zbog službene odsutnosti predsjednika naše kompanije. Nagradu Hrvatske gospodarske komore osobno joj je uručio Ivica Račan, predsjednik Vlade Republike Hrvatske.
U tome svečanom trenutku, posebno značajnom za našu kompaniju koja prvi put dobiva Zlatnu kunu, Gordana Kovačević se biranim riječima zahvalila svim prisutnima. Potpredsjednica ETK je posebno naglasila da tajna poslovnoga uspjeha naše kompanije leži u kompetencijama i kreativnosti naših vrsnih stručnjaka koji su postali prepoznatljivi u Ericssonovu svijetu te u poslovnoj strategiji menadžmenta koja je Ericssonu Nikoli Tesli omogućila poziciju u kojoj vodi, a ne samo slijedi.

Zlatna kuna, kao priznanje izvrsnosti, dodjeljena je i u drugim kategorijama i to: za životno djelo, za najbolju banku, osiguravajuće društvo, najbolju malu, srednju i veliku tvrtku. Na svečanosti su također nekolicini poduzeća dodjeljena priznanja Hrvatska kvaliteta, Izvorno hrvatsko te za inovaciju, a uručene su i dvije stipendije učenicima Graditeljske škole iz Čakovca iz Zaklade Izvorno hrvatsko.
Opširnije o dodjeli Zlatne kune čitajte u novome broju Komunikacija.
Ujedno čestitamo svim zaposlenima naše kompanije na ovoj visokoj nagradi, jer riječ je o priznanju za uspjeh koji smo zajednički gradili.

Kompanijske komunikacije
Ericssona Nikole Tesle

[Premijer Račan objavljuje dodjelu Zlatne kune Ericssonu Nikoli Tesli]
t.gif (43 bytes)
[Gordana Kovačević pozira uz ovo prestižno priznanje]
t.gif (43 bytes)
[Dodjela priznanja doživjela je golemi medijski interes]

Tehnička podrška

©Copyright    

21-11-2007