Novosti


Nagrada za e-Poziv

  Kategorije: Događanja Priznanja


Hrvatski konzorcij paneuropskog projekta pod nazivom HeERO (Harmonised eCall European Pilot) u kojem je Ericsson Nikola Tesla tehnološki partner dobitnik je posebne nagrade za najuspješniju provedbu i testiranje e-Poziva (e-Call) od svih 9 zemalja koje su uključene u ovaj paneuropski projekt.

HeERONagrada je uručena 17. travnja 2013. godine u Rigi, u Latviji na svečanosti koju je organizirala Udruga europskog broja za hitne situacije (European Emergency Number Association- EENA). Upravo toga dana kompanijska dostignuća vezana uz e-Poziv prezentirana su visokoj delegaciji koja je posjetila kompaniju, a u kojoj su se nalazili švedski kralj Carl XVI Gustaf i kraljica Silvia, Predsjednik RH Ivo Josipović sa suprugom, prof.dr. Tatjanom Josipović, predsjednik i izvršni direktor korporacije Ericsson, Hans Vestberg, više ministara obiju zemalja te delegacija vodećih švedskih gospodarstvenika, kao i čelnici brojnih tvrtki iz zemlje i inozemstva.

Slijeva nadesno: Pavao Britvić, nacionalni koordinator HeERO projekta, Andy Rooke, koordinator projekta HeERO i predstavnik europske organizacije ERTICO IT Europe te Krešimir Vidović, stručnjak Ericssona Nikole TesleU ime Ericssona Nikole Tesle svečanosti u Rigi nazočio je naš stručnjak Krešimir Vidović. Svečana dodjela nagrade okupila je gotovo 300 sudionika: predstavnika hitnih službi, međunarodnih organizacija, predstavnika europskih institucija i isporučitelja tehnoloških rješenja. Ova nagrada priznanje je za timski rad i veliko zalaganje svih partnera u hrvatskom projektu: Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUSZ), Hrvatskog autokluba (HAK) i Ericssona Nikole Tesle kao tehnološkog partnera.

Slijeva nadesno: Pavao Britvić, nacionalni koordinator HeERO projekta, Andy Rooke, koordinator projekta HeERO i predstavnik europske organizacije ERTICO IT Europe te Krešimir Vidović, stručnjak Ericssona Nikole Tesle

U sklopu nacionalnog pilot projekta stručnjaci Ericssona Nikole Tesle napravili su potrebne korekcije na segmentima mobilnih mreža kako bi osigurali adekvatno ispunjenje postavljenih zahtjeva. Uz to, nadograđen je postojeći sustav žurne službe 112 koja djeluje u sklopu Državne uprave za zaštitu i spašavanje. Time je operaterima sustava omogućen prikaz i dostup informacijama vezanim uz e-Poziv. Zahvaljujući zalaganju naših stručnjaka i timskom radu u konzorciju  prvi e-Poziv u stvarnom okruženju u Hrvatskoj ostvaren je još u ožujku 2012. godine, a očekuje se da će usluga e-Poziva 2015. godine postati nacionalnom uslugom u zemljama Europske unije. Procjenjuje se kako će sustav, kada postane standardan, spašavati godišnje oko 2.500 ljudskih života u Europi te 15% smanjivati  ozbiljnost posljedica nesreća za vozače i putnike u vozilu jer će omogućiti bržu reakciju hitnih službi koje će lakše moći doći na mjesto nesreće unutar „zlatnog sata“.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice