Novosti


eHealth Croatia u Dublinu

  Kategorije: Događanja Portfelj Projekti


Pred više od 3 tisuće medicinskih i IT profesionalaca te pripadnika europskih državnih i regionalnih uprava 13. je svibnja, u Dublinu, započeo ovogodišnji eHealth week. Među 120 tvrtki izlagača nalazi se i izložbeni prostor e-Health Croatia.


Pred više od 3 tisuće medicinskih i IT profesionalaca te pripadnika europskih državnih i regionalnih uprava 13. je svibnja, u Dublinu, započeo ovogodišnji eHealth week. Glavna tema ove trodnevne globalne konferencije o e-zdravstvu je primjena naprednih informacijsko komunikacijskih tehnologija u zdravstvenom sustavu s posebnim naglaskom na inovativnu zdravstvenu skrb i doprinos blagostanju. Jedan od važnih dijelova konferencije je i sajam rješenja za e-zdravstvo, gdje se među 120 tvrtki izlagača, pod nazivom e-Health Croatia, nalazi i hrvatski izložbeni prostor s ukupno sedam tvrtki uključenih u proces informatizacije zdravstva u RH.
 
Uz kompaniju Ericsson Nikola Tesla koja je izgradila centralni dio sustava tu su još i predstavnici tvrtki koje su radile različite aplikacije za primarnu zdravstvenu zaštitu, specijaliste, ljekarne i sl. Upravo komunikacija podacima koje, između ostalih, osiguravaju aplikacije IN-CONa, Infomedice, Information Systemsa, MCS-a, SD Informatike i Vegasofta, kroz centralni sustav, čini okosnicu ovdje predstavljenog rješenja.
Uz brojne zainteresirane posjetitelje štand su posjetili i dr. Siniša Varga, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje te Tatjana Prenđa Trupec, pomoćnica ravnatelja HZZO-a i članica ad hoc radne grupe Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) za razvoj Europske strategije informacijske sigurnosti u zdravstvu. Važnost hrvatskih postignuća u segmentu e-zdravstva dokazuje i činjenica da dr. Varga, na poziv organizatora, govori na mHealth-Symposiumu te, kao jedan od tri odabrana sudionika, sudjeluje u panel diskusiji o budućnosti zdravstvene zaštite. Ericsson Nikola Tesla pak, tijekom Industry Programme sesije, predstavlja svoje viziju umreženog zdravstva te rješenje za udaljeni medicinski nadzor pacijenata.

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice