Novosti


Ericssonu Nikoli Tesli dva Zlatna ključa za izvozne rezultate u 2012.

  Kategorije: Događanja Priznanja


U okviru danas održane 8. Konvencije Hrvatskih izvoznika: "Hrvatski izvoz prije i poslije ulaska u EU” dodjeljene su tradicionalne nagrade „Zlatni ključ” najboljim izvoznicima u 2012.  Ericsson Nikola Tesla pobjednik je u kategoriji velikih kompanija i najbolji je izvoznik u Rusku Federaciju.

"Zlatni ključ"U okviru danas održane 8. Konvencije Hrvatskih izvoznika: "Hrvatski izvoz prije i poslije ulaska u EU”, u Hypo centru, dodjeljene su tradicionalne nagrade najboljim izvoznicima „Zlatni ključ”.  Ericsson Nikola Tesla je osvojio dva Zlatna ključa: u kategoriji najboljeg velikog izvoznika i u kategoriji najboljeg izvoznika u Rusku Federaciju u 2012. godini.

Predsjednik Vlade  Zoran Milanović uručio je Gordani Kovačević, predsjednici Ericssona Nikole Tesle nagradu Zlatni ključ za najboljeg velikog izvoznika. U svom je obraćanju zahvalio je izvoznicima na njihovom važnom doprinosu oporavku gospodarstva u ovako teškim okolnostima. U nazočnosti nekoliko ministara, najavio je daljne napore Vlade RH u području podizanja konkurentonosti i zadržavanja stabilnog tečaja.

Predsjednik Vlade Zoran Milanović uručio je Gordani Kovačević, predsjednici Ericssona Nikole Tesle nagradu Zlatni ključ za najboljeg velikog izvoznika.

Obraćanje Gordane Kovačević, predsjednice Ericssona Nikole TesleU ime nagrađenih skupu se obratila Gordana Kovačević podsjetivši kako hrvatski poduzetnici koji izvoze moraju kontinuirano dokazivati svoju hrabrost i znanje na zahtjevnom globalnom tržištu. "To što danas imamo priliku čestitati najboljim hrvatskim izvoznicima najbolja je potvrda da se to može, ali ne tako da se zatvaramo u svoje lokalne okvire nego, naprotiv, da bez straha iskoristimo globalne prilike i vlastite potencijale", kazala je dodavši: " Nažalost, u ovim teškim vremenima puno toga nam ne ide na ruku stoga su vjerujem naši rezultati još vredniji. Želim ovom prilikom podsjetiti da Hrvatska prolazi teško razdoblje i potrebna nam je pozitivna energija, znanje i rad svih uz međusobno povjerenje i uvažavanje. Isto tako potreban je konsenzus i fokus na strateška područja i prioritete važne za dugoročni održivi razvoj naše zemlje. Bez jasnog strateškog cilja, nema niti odgovarajućeg akcijskog plana, a time niti brzog oporavka.

Ericcsonu Nikoli Tesli je 2012. bila rekordna godina, čak 86 posto proizvodnje išlo je u izvoz. Samo na tržište ZND-a izvezli smo 888 milijuna kuna, a izvoz kroz razvojno istraživačke i druge ekspertne aktivnosti u globalnu organizaciju dosegnuo je visokih 552 milijuna kuna. Koristim priliku zahvaliti i svim našim timovima koji su postigli ove rezultate te svim zaposlenicima koji su svojim svakodnevnim inovativnim pristupom poslu potvrdili da kreativnost nije omeđena niti područjem niti poslom koji rade. Umreženo društvo naša je prilika da se oslobodi sav kreativni potencijal te da Hrvatska bude prepoznatljiv dio buduće europske unije inovacija. Dakle, neovisno stvaramo li tehnologiju ili ju koristimo, nema modernog i konkurentnog, izvozno orijentiranog gospodarstva niti razvijenog društva bez razvoja i primjene modernih ICT rješenja i stalnih usvajanja novih strateških znanja.”

Drugi dobitnici nagrada u glavnim kategorijama su Calucem kao srednji te Navis Consult kao mali izvoznik. Za najinovativnijeg nagradu dobio je Hstec. Dodijeljene su i nagrade za 10 država s kojima Hrvatska ima najviše razmjene, a dobitnici su Plamen (Italija), TDR (Bosna i Hercegovina), Boxmark Leather (Njemačka), AD Plastik (Slovenija), SELK (Austrija), Cedevita (Srbija), Ericsson Nikola Tesla (Ruska Federacija), HS Product (SAD), Viro tvornica šećera (Mađarska), Pliva (Ujedinjeno Kraljevstvo), Genera (Egipat), Predionica Klanjec (Brazil), Kraš (Saudijska Arabija) i Končar generatori i motori (Turska).

Dobitnici nagrada

Osim svečane dodjele nagrada, na konvenciji je aktualiziran problem nedostatka sveobuhvatnih mjera vezanih za rast izvoza i supstituciju uvoza. Darinko Bago, predsjednik HI, prezentirao je prijedlog Deklaracije hrvatskih izvoznika, kazavši kako oni predstavljaju segment hrvatskog gospodarstva koji se uspješno nosi sa svjetskom konkurencijom sudjelujući i pobjeđujući na svjetskim tržištima. Istaknuo je kako je izvoz i poticanje izvoza ključ dugoročnog i održivog razvoja i da bi to trebala biti glavna poluga nove paradigme i modela razvoja koji se uspješno primjenio u brzorastućim zemljama istočne Azije, kao i u uspješnim zemljama u EU poput Finske i Poljske.


Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice