Novosti


ConTEL 2013

  Kategorije: Događanja Priznanja


Na nedavno održanom ConTEL-u kompanija je imala niz aktivnosti; pozvano predavanje mr.sc. Gordane Kovačević, sudjelovanje u radu  Tehničkog programskog odbora, vođenje sjednica te niz radova i predstavljanja kompanijskih rješenja. Gordani Kovačević dodijeljena je godišnja nagrada Odjela za komunikacije Hrvatske sekcije IEEE za velik doprinos zapošljavanju mladih stručnjaka u Hrvatskoj i razvoju informacijske i komunikacijske tehnologije na temelju domaćeg znanja, istraživanja i inovacija.

Međunarodna konferencija ConTEL 2013 – The 12th International Conference on Telecommunications – održana je u Zagrebu od 26. do 28. lipnja 2013. godine.

Ove godine ConTEL slavi i 20. obljetnicu prvog održavanja – prvi ConTEL održan je još 1993. godine, a od 1997. godine održava se svake druge godine u Zagrebu - uz iznimku konferencije ConTEL 2011, koja je održana u Grazu (Austrija). Na dosadašnjim ConTEL skupovima sudjelovalo je više od 2800 sudionika iz cijelog svijeta i objavljeno je više od 850 radova u 11 zbornika. Konferenciju je organiziralo Sveučilište u Zagrebu Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) uz tehničko kosponzorstvo međunarodne udruge IEEE, kroz Hrvatsku sekciju IEEE-a i hrvatski ogranak Odjela za komunikacije IEEE-a, a predsjednik konferencije bio je prof.dr.sc. Ignac Lovrek.

Pozvano predavanje mr.sc. Gordane Kovačević

Temom “ICT svugdje” (“ICT everywhere”) ConTEL 2013 obuhvatio je nova znanstvena postignuća i tehnologije koje omogućuju sveprisutnim komunikacijama i računarstvu ključnu ulogu u današnjem informacijskom društvu. Program je obuhvatio 45 radova s ukupno 163 autora iz 19 država svijeta, odabranih na temelju međunarodne recenzije. Uz izlaganja radova sudionika, održana su dva pozvana predavanja. Mr. sc. Gordana Kovačević, predsjednica Ericsson Nikola Tesla, govorila je o inovacijama i istraživanjima u ICT-u sa stajališta telekomunikacijske industrije. Prof.dr.sc. Henning Schulzrinne sa Sveučilišta Columbia (New York), ujedno i direktor za tehnologiju američke regulatorne agencije za komunikacije Federal Communications Commission u SAD-u, govorio je o transformaciji javne nepokretne telefonske mreže u 21. stoljeću sa stajališta tehnologije, ali i temeljne potrebe komunikacije među ljudima.

Dodjela nagradeTijekom ceremonije otvorenja ovogodišnjeg Contela dodijeljena je godišnja nagrada Odjela za komunikacije Hrvatske sekcije IEEE mr. sc. Gordani Kovačević za velik doprinos zapošljavanju mladih stručnjaka u Hrvatskoj i razvoju informacijske i komunikacijske tehnologije na temelju domaćeg znanja, istraživanja i inovacija.

Uz prof.dr.sc. Darka Huljenića, menadžera za tehnologiju i znanstvene aktivnosti u Ericssonu Nikoli Tesli koji je sudjelovao u radu Tehničkog programskog odbora i vodio  sjednicu o Performansama i fleksibilnosti mreža i usluga kompanijski stručnjaci su sudjelovali nizom aktivnosti; radovima i predstavljanjem kompanijskih rješenja te sudjelovanjem u znanstvenom dijelu konferencije.

U okviru konferencije održana je jednodnevna radionica o regulatornim izazovima na tržištu elektroničkih komunikacija.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice