Novosti


Okupljanje svih zaposlenika

  Kategorije: Događanja


Kad svi zaposlenici Ericssona Nikole Tesle, sa zagrebačke i splitske adrese uz sudjelovanje kompanijskih kolegica i kolega iz Sarajeva, sjednu na zajednički sastanak, onda je velika Koncertna dvoranu Vatroslava Lisinskog jedan od rijetkih interijera u kojima je to moguće. A, nakon intenzivna dva i pol dva sata takvog sastanka, po završetku programa većina sudionika se bez oklijevanja složila: „Naučili smo puno novih stvari, a ponovo je bilo zanimljivo, neuobičajeno i drugačije“.

Druženje o kojem će prisutni još dugo razmjenjivati dojmove bilo je podijeljeno u dva dijela, pri čemu se u prvom okupljenima obratila mr.sc. Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle. Osvrnula se na najvažnije poslovne rezultate u 2013. godini te istaknula kako kompanija, kao članica globalne Ericssonove obitelji, aktivno sudjeluje u kreiranju suvremenih telekomunikacijskih trendova te potiče pozitivne promjene u društvu. Detaljno je pojasnila poslovno okruženje i globalne trendove te istaknula očekivanja, strategiju, ciljeve i prioritete za narednu godinu. Usprkos snažnom tržišnom pritisku i promjenama u poslovanju kod naših kupaca zadržali smo svoju poziciju te i dalje investiramo u kreativna i napredna rješenja i usluge. Ericsson Nikola Tesla koristi najmoderniju opremu, ulaže u razvoj kompetencija svojih zaposlenika i uvjete rada pa je stoga, u okolnostima povećanja nezaposlenosti na nacionalnoj razini, samo ove godine zaposlila oko 160 stručnjaka.

PublikaNove poslovne prilike i jačanje konkurentnosti u uvjetima transformacije i modernizacije mreža te povećanog podatkovnog prometa temelje se na stalnim prilagodbama potrebama tržišta, inovativnosti i timskom radu uz razvijenu svijest o nužnosti društveno odgovornog poslovanja.
Kreativni, motivirani i ustrajni zaposlenici uz odgovoran i fokusiran menadžment s jakim vodstvom, važni su sastojci formule koja, usprkos brojnim izazovima, objašnjava kontinuirani uspjeh kompanije na domaćem i inozemnim tržištima.

Društvo budućnosti će biti umreženo društvo, a umreženost će promijeniti život svakoga od nas te pozitivno utjecati na ljude i očuvanje okoliša. Stoga su kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle uz vrijednu pomoć kazališnih i filmskih profesionalaca, umjesto prigodne klasične prezentacije, na scenu postavile prvu Međunarodnu visoku školu umreženog društva (MVŠUD). Usprkos petku, 13. danu mjeseca prosinca, osam je učenika s entuzijazmom sjelo u đačke klupe želeći sebi i svojim kolegama u gledalištu osigurati kompetencije potrebne u vremenima u kojima je upravo ICT industrija ključni nositelj razvoja i inicijator napretka. Ulogu razrednice preuzela je Daniela Trbović, a studenti s Akademije dramskih umjetnosti, raspoloženi Matija Šakoranja, Paško Vukasović i Dado Ćosić, utjelovili su vrckavog Zagorca Štefa, Dalmatinca Šimu i Bosanca Šemsu. Kompanijski stručnjaci Nina Livun, Mijo Soldin, Darko Gvozdanović, Saša Milanović i Mićo Dujak odlično su se snašli u glumačkim vodama, kao i u gotovo realističnom školskom rasporedu složenom u ukupno 14 najrazličitijih tema. Nakon što je razrednica definirala mobilnost, širokopojasni pristup internetu i računarstvo u oblaku kao temelje stvaranja umreženog društva, upozorila na obaveznu literaturu te ponovila osnovne činjenice o kompaniji osnivaču MVŠUD, nastava je mogla početi.

Više čitajte u novom broju „Komunikacija“.

Pogledajte video...

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice