Novosti


Aktivna uloga Ericssona Nikole Tesle na MWC 2014

  Kategorije: Događanja Tehnološki noviteti


Najvažnije telekomunikacijsko događanje, Mobile World Congress, pravo je mjesto za upoznavanje s aplikacijama u demo radu koje pokazuju kakve sve mogućnosti budućnost nosi. S tom je namjerom Ericsson predstavio niz zanimljivih noviteta, izdvajamo samo najbitnije; iznimno brzi mobilni širokopojasni pristup, prvijence u područjima LTE Advanced Carrier Aggregation i Coordinated Radio Access Network, Global Network Operations Center sa podacima uživo iz stvarne mreže, najnovija postignuća u LTE Broadcastu i digitalnom potpisivanju te po prvi puta Ericssonove tanke modeme.

Ericsson Nikola Tesla dijeli Ericssonovu viziju umreženog društva u kojem će sve što ima koristi od umrežavanja biti povezano. Tako su na Mobile World Congressu, osim predstavljanja suradnje s Vipnetom na implementaciji Ericssonovog PSI Coverage rješenja o kojem smo jučer izvijestili, prikazane i aplikacije u demo radu u čijoj su pripremi i razvoju sudjelovali kompanijski stručnjaci iz odjela za medije i aplikacije. Kompanijska delegacija na čelu s mr.sc. Gordanom Kovačević, predsjednicom Ericssona Nikole Tesle zajedno s kompanijskim kupcima i partnerima posjetila je Ericssonovo izložbeno mjesto, na kojem je održan i niz medijskih aktivnosti.

U TV zoni je pokazan demo vezan uz Multiscreen Management Platform (MMP). Ova platforma omogućuje da operator dobije uvid u ponašanje mreže te eventualne probleme zagušenja pa samim time i lošije kvalitete IPTV usluge. U tom slučaju slijedi isprika korisniku te ponuda besplatnih sadržaja koji će pridonijeti većem zadovoljstvu i zadržavanju korisnika. Uz navedeno, na temelju analitike u slučaju zagušenja prometa, moguće je poboljšati uslugu kod premium korisnika na način njihovog prebacivanja u regiju s manjim prometom čime se postiže veća kvaliteta usluge. No, tu nije kraj, Ericssonovo rješenje na temelju analiziranja preferencija korisnika nudi ciljano i personalizirano oglašavanje bez obzira na pristup pa vas tako, na primjer, ukoliko putem IPTV-a zatražite informaciju o nekom sadržaju od interesa, sadržaj može dočekati na mobilnom telefonu ili nekom drugom uređaju, a plaćanje je vrlo jednostavno moguće izvršiti i putem TV uređaja.

U M-Commerce zoni pokazano je rješenje za plaćanje u kojem su integrirani Ericsson Radio Dot sustav te Ericsson Wallet platforma za transakcije putem telekomunikacijskih mreža. Ericsson Radio Dot sustav rezultat je dvije godine istraživanja i razvoja te 14 patenata. Osigurava visoku kvalitetu mobilnog širokopojasnog pristupa te video usluge u interijerima, kao odgovor na trenutačne izazove u pokrivanju signalom. U ovom slučaju se koristi da manjem broju korisnika u trgovini omogući sigurno plaćanje samo na temelju njihovog mobilnog uređaja (koji ne mora biti niti smartphone, za razliku od konkurentskih rješenja kod kojih je to nužno) u dosegu ovog minijaturnog antenskog modula.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

 


Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice