Novosti


Vipnet i Ericsson Nikola Tesla nagrađeni globalnom nagradom za zeleno poslovanje

  Kategorije: Portfelj Priznanja


Global Telecom Business Award, prestižna svjetska nagrada za najinovativnije projekte u protekloj godini dodijeljena je u Londonu tvrtkama Vipnet i Ericsson Nikola Tesla za implementaciju PSI sustava koji štedi energiju na baznim stanicama.  Ovo je još jedno je od ekološki prihvatljivih rješenja koje Vipnet primjenjuje u svom poslovanju i time značajno smanjuje utjecaj na okoliš.

Global Telecom Business Innovation Awards 2014.Na svečanoj dodjeli nagrada Global Telecom Business Awards 2014. održanoj sinoć u Londonu, Vipnet i Ericsson Nikola Tesla su u kategoriji Wireless Network Structure Innovation osvojili prestižnu nagradu za zeleno poslovanje. Nagradu su zajednički preuzeli Dubravka Jusić, direktorica Korporativnih komunikacija Vipneta, Tomislav Makar, direktor Razvoja pristupne i prijenosne mreže u Vipnetu te Miroslav Kantolić, direktor prodaje i marketinga za VIPnet u Ericssonu Nikoli Tesli.
 
„Ovo je već treća GTB nagrada za Vipnet i po tome smo pravi presedan u industriji. Nagradu primamo s posebnim zadovoljstvom jer dolazi kao međunarodno priznanje naših nastojanja da poslovanje u Hrvatskoj vodimo na inovativan i ekološki prihvatljiv način. To potvrđujemo i s našim programom društveno odgovornog poslovanja "Čini pravu stvar", ali i s implementacijom najmodernijih tehnoloških rješenja. Vipnet je prije godinu dana prvi u vlastitoj mreži pokrenuo projekt implementacije LTE Advanced s brzinama do 300 Mbit/s koji predstavlja i značajne energetske izazove. Time je razvoj ovakvih energetski učinkovitih rješenja još i značajniji. Čestitam i zahvaljujem našem dugogodišnjem partneru Ericssonu Nikoli Tesli na suradnji u ovom projektu.“ – rekao je Mladen Pejković, predsjednik Uprave Vipneta.             
 
Slijeva nadesno: Miroslav Kantolić, Dubravka Jusić i Tomislav MakarU suradnji s Ericssonom Nikola Tesla, Vipnet je implementacijom PSI sustava, na baznim stanicama koje se napajaju obnovljivim izvorima energije, ostvario bolju pokrivenost nego s klasičnim rješenjem baznih stanica koje koriste obnovljive izvore energije uz dodatne uštede za čak 40 do 50 posto. Osim toga, Vipnet je prva tvrtka u Europi i jedna od prvih u svijetu koja je implementirala PSI sustav i to na devet lokacija na jadranskoj obali. Time je postignuta 3G pokrivenost na lokacijama koje osobito ljeti u vrijeme turističke sezone bilježe značajan rast podatkovnog prometa. U svojoj mreži Vipnet ima 50 odašiljača i 16 baznih stanica koje koriste obnovljive izvore za proizvodnju električne energije. Prije dvije godine Vipnet je s tvrtkom KONČAR osvojio GTB nagradu za projekt implementacije hibridnih baznih stanica koje se napajaju obnovljivim izvorima energije, a za proizvodnju električne energije, uz sunce i vjetar, po prvi puta koriste i gorive članke.
 
Mr.sc. Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle ovom je prigodom izjavila da Ericsson i Ericsson Nikola Tesla već niz godina dijele viziju u kojoj umreženost i odgovorna upotreba suvremenih ICT rješenja pozitivno djeluju na društvo, bilo da je riječ o boljem i učinkovitijem gospodarstvu ili o utjecaju na okoliš: „Ericssonov PSI sustav samo je jedno od globalno prepoznatih rješenja kojima pridonosimo boljitku društva uz zadržavanje najviše kvalitete usluge našem kupcu. Uz implementacije rješenja ovoga tipa, Ericsson Nikola Tesla nudi i niz rješenja nastalih temeljem inovativnosti naših zaposlenika, od e-zdravstva do najrazličitijih e-usluga koje će olakšati život građanima uz istovremeni pozitivan utjecaj na okoliš. Ponosni smo jer i ova nagrada svjedoči da smo, zajedno sa našim dugogodišnjim partnerom Vipnetom, prepoznati kao inovativne kompanije  koje promoviraju i kroz konkretne projekte realiziraju zeleno poslovanje.“
 
Vipnetove zelene aktivnosti

Kao društveno odgovorna tvrtka Vipnet nastoji smanjiti utjecaj na okoliš i ponuditi ekološki prihvatljiva rješenja. U skladu s tim sustavno provodi program recikliranja papira i ostalih otpadnih materijala, koristi električnu energiju dobivenu isključivo iz obnovljivih izvora, a nova zgrada, koja je dio Vipnetovog kampusa, izgrađena 2012. godine prošla je energetsku certifikaciju i dobila oznaku „B“ kao izuzetno energetski učinkovit objekt, što Vipnet čini jednom od rijetkih kompanija u Hrvatskoj koja osim primarnih ima i sekundarne agregate. U Vipnetu su u akcije zaštite okoliša aktivno uključeni i zaposlenici, a odgovornost prema okolišu vidljiva je i u Vipnetovoj ponudi kroz upotrebu elektroničkih računa umjesto papirnatih, ponudu ekološki prihvatljivih uređaja te otkup i recikliranje rabljenih mobilnih uređaja.
 
Ericssonova zelena rješenja

Korporacija Ericsson ulaže ogroman istraživački potencijal i inovativnost u kreiranje energetski učinkovitih rješenja visokih performansi, a ovaj atraktivni zeleni projekt istodobno potvrđuje i orijentaciju Ericssona Nikole Tesle na društveno odgovorno poslovanje s naglaskom na očuvanje okoliša. Sustav upravljanja okolišem dio je integriranog kompanijskog sustava upravljanja, a sustavnim provjerama funkcioniranja sustava upravljanja okolišem, u skladu s najstrožim međunarodnim standardima, kompanija redovito obnavlja na korporacijskoj razini stečeni certifikat ISO 14001. Odgovornim upravljanjem utjecajima vlastitih djelovanja na okoliš te sudjelovanjem u različitim inicijativama usmjerenim na zaštitu okoliša Ericsson Nikola Tesla daje svoj puni društveni doprinos aktivnoj brizi za sigurniju budućnost. 
 
Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice