Novosti


Platinasti ključ za Ericsson Nikolu Teslu

  Kategorije: Priznanja


Udruga Hrvatski izvoznici svake godine  dodjeljuje nagrade Zlatni ključ najboljim domaćim izvoznicima. Povodom obilježavanja desete obljetnice svog djelovanja, odlučili su posebno nagraditi izvoznike koji su u kontinuitetu dokazali svoju izvrsnost.  Visoke kriterije selekcije zadovoljilo je tek jedanaest tvrtki, među kojima i Ericsson Nikola Tesla, te su im na 9. konvenciji hrvatskih izvoznika uručena vrijedna priznanja.

Svečana dodjela nagrada Platinasti ključUdruga Hrvatski izvoznici svake godine  dodjeljuje nagradu Zlatni ključ najboljim domaćim izvoznicima. Povodom obilježavanja desete obljetnice svog djelovanja, odlučili su posebno nagraditi izvoznike koji su u kontinuitetu dokazali svoju izvrsnost.  Visoke kriterije selekcije zadovoljilo je tek jedanaest tvrtki, među kojima i Ericsson Nikola Tesla, te su im na 9. konvenciji hrvatskih izvoznika uručena vrijedna priznanja. 
Kako je propisano u Pravilniku o dodjeli nagrada Platinasti ključ, nagrada se dodjeljuje onim izvoznicima koji su kroz proteklih šest godina dodjela nagrade Zlatni ključ primili tri ili više Zlatnih ključeva.  Naša kompanija je također među najnagrađivanijim izvoznicima.
Svečanoj dodjeli nagrada za izvrsnost  uz sudjelovanje brojnih predstavnika političkog vrha i gospodarstvenika, u Hotelu Westin, u Zagrebu nazočio je i predsjednik Vlade RH Zoran Milanović.

Sudionici rasprave Osim afirmacije najboljih, konvencija je bila prilika i za analizu stanja i određivanja željenih smjernica razvoja domaćeg izvoza.  Panel raspravom „Afirmacija hrvatskog izvoza” aktualizirane su sve prepreke s kojima se susreću tvrtke, ali i dani kvalitetnih prijedlozi za njihovo uklanjanje.

Sudionici rasprave Boris Lalovac, ministar financija RH, Joško Klisović, zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova te predsjednik Povjerenstva za internacionalizaciju hrvatskoga gospodarstva Vlade RH,  Dražen Pros, zamjenik ministra poduzetništva i obrta RH, Darinko  Bago, predsjednik HIZ-a, Luka Burilović, predsjednik HGK  te, kao predstavnica svih dobitnika nagrada  Platinasti ključ, Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle,  uz uključivanje sudionika iz publike: izvoznika, predstavnika sindikata, analitičara, složili su se da su izvoznici najzdraviji dio našeg gospodarstva, a  izvoz je najvažniji generator izlaska iz krize. S druge strane, svi su sudionici govorili o potrebi nacionalnog konsenzusa i zajedničkog angažmana svih dijelova društva oko podrške izvrsnim kompanijama koje imaju konkurentne  proizvode, rješenja i usluge visoke dodane vrijednosti za globalno tržište.  
 
Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole TesleSvi pokazatelji koji su prezentirani uključujući i Akcijski plan podrške izvozu 2014.-2015. godinu Povjerenstva Vlade RH za internacionalizaciju hrvatskog godpodarstva, kojeg je predstavio Joško Klisović, govore u prilog važnosti  i potrebi afirmacije izvoza za brži opravak gospodarstva i održivi razvoj zemlje.

Zahvaljujući na čestitkama povodom 65. obljetnice uspješnog poslovanja kao i na priznanju kompaniji koja je najveći hrvatski izvoznik znanja, Gordana Kovačević je posebno naglasila čimbenike koji osiguravaju kontinuitet izvrsnosti i uspješnosti Ericssona Nikole Tesle. Tako je razvoj kompanije stavila u kontekst stalnih promjena i prilagodbi tehnološkim i tržišnim zahtjevima  te naglasila ogromni doprinos zaposlenika koji su istinski veleposlanici kompanije na svim tržištima na kojima poslujemo.  Jednako važne poluge kontinuiteta kompanijskog poslovnog uspjeha su cjeloživotno učenja i inovativnost koje su uključene u sve aktivnosti zaposlenika bez obzira na sredinu u kojoj rade i odgovornosti koje imaju. Zahvaljujući takvom pristupu i načinu rada te rezultatima, Ericsson Nikola Tesla je primjer kvalitetnog dijela globalne organizacije a ujedno i važan dio hrvatskog ICT sektora koji ima veliki potencijal za još snažnije razvojno istraživačke i izvozne aktivnosti.


Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice