Novosti


Hrvatski Telekom, Ericsson i Ericsson Nikola Tesla dogovorili suradnju u području upravljanih usluga

  Kategorije: Investitori Ugovori


- HT odabrao Ericsson za partnera u izgradnji i održavanju telekomunikacijske infrastrukture, ugovor o pružanju usluga potpisan na razdoblje od 5 godina - Potpisan i ugovor o prijenosu HT-ove tehnološke jedinice za izgradnju i održavanje - 640 zaposlenika će od rujna 2014. biti premješteno iz Hrvatskog Telekoma u novoosnovanu kompaniju kćer Ericssona Nikole Tesle – Ericsson Nikola Tesla Servisi d.o.o.

Hrvatski Telekom je s Ericssonom potpisao ugovor kojima se regulira pružanje usluga izgradnje i održavanja telekomunikacijske infrastrukture na razdoblje od 5 godina. Istovremeno je potpisan i  ugovor o prijenosu HT-ove tehnološke jedinice za izgradnju i održavanje u kojoj se trenutno obavljaju navedeni poslovi, a koje će od 1.rujna  za HT obavljati Ericsson, jedna od najjačih svjetskih kompanija u tom području. 

640 zaposlenika koji rade na navedenim poslovima prijeći će iz Hrvatskog Telekoma u novoosnovanu kompaniju kćer Ericssona Nikole Tesle, člana globalne grupacije Ericsson, pod imenom Ericsson Nikola Tesla Servisi d.o.o..

Petogodišnji ugovor za pružanje usluga izgradnje i održavanja telekomunikacijske infrastrukture obuhvaća poslove planiranja i izgradnje fiksne i mobilne mreže, održavanje telekomunikacijske infrastrukture, nadzor telekom mreže, terensko održavanje aktivne pristupne mreže i pasivne mreže.

„Hrvatski Telekom ovim poslom namjerava povećati kvalitetu infrastrukture te istodobno optimizirati troškove vezane za izgradnju i održavanje fiksne i mobilne mreže. Izabrali smo kvalitetnog i pouzdanog partnera koji će na najvišem nivou i uz optimalne troškove povećati kvalitetu naših elektroničko komunikacijskih mreža. Ove važne poslove povjerili smo kompaniji koja je u tome svjetski lider, kako bi se mi u svom poslovanju mogli fokusirati na napredne i inovativne usluge za naše korisnike“, izjavio je predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma, Davor Tomašković.

Jean-Claude Geha, potpredsjednik i rukovoditelj upravljanih usluga u Ericssonu, kaže:  “Šireći naš odnos s Hrvatskim Telekomom i Deutsche Telekom Grupom, koristit ćemo naša iskustva stečena kroz više od 15 godina u upravljanim uslugama za telekom operatore kako bismo poboljšali iskustva krajnjih korisnika i optimizirali troškove upravljanja mrežom. Uštedom na vremenu i resursima, Hrvatski Telekom će moći povećati svoje investicije u inovacije, prodaju i upravljanje odnosima s kupcima.“

“Ericsson Nikola Tesla gleda na ovaj ugovor kao logičan sljedeći korak u našoj dugoročnoj suradnji s Hrvatskim Telekomom. Njime ćemo postati najjači pružatelj usluga u Hrvatskoj, a novi zaposlenici će dodatno osnažiti naše temelje i omogućiti nam bolji uvid u potrebe naših klijenata i usvajanje novih znanja u ovom području. Zaposlenici koji iz Hrvatskog Telekoma prelaze u Ericsson Nikola Tesla Servise donose veliku vrijednost novoj kompaniji jer je riječ o vrhunskim stručnjacima, a nova kompanija za njih otvara novu perspektivu za razvoj i dodatne poslove. Ericsson i  Ericsson Nikola Tesla će se usredotočiti na ispunjavanje svih potreba i očekivanja T-HT-a kad su u pitanju upravljane usluge, oslanjajući se na Ericssonovu vodeću ulogu u industriji u području navedenih usluga. Kompetentni i motivirani zaposlenici će imati značajan pozitivan učinak na zadovoljstvo krajnjih korisnika HT-a, vrijednost branda i kvalitetu usluge.”, rekla je Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle.
 
Komunikacije Ericsson Nikole Tesle

 

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice