Novosti


Čelnik ITU-a u posjetu Hrvatskoj

  Kategorije: Događanja


Tijekom svog jednodnevnog posjeta Republici Hrvatskoj zamjenik glavnog tajnika Međunarodne telekomunikacijske unije (International Telecommunication Union – ITU), Houlin Zhao posjetio je kompaniju Ericsson Nikola Tesla.

 

 

U pratnji gospodina Zhaoa bili su Dražen Lučić, predsjednik Upravnog vijeća HAKOM-a (Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti) i Krešo Antonović, načelnik  Sektora elektroničkih komunikacija i pošte u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture (MMPI). Toplu dobrodošlicu gostima poželjela je predsjednica Gordana Kovačević koja je ukratko prezentirala kompaniju, poslovanje, način rada i upravljanja kao i strukturu zaposlenika te kompanijsku kulturu. Posebno važna tema razgovora koja je izazvala interes te brojna pitanja visokog gosta bila je vezana uz inovativnost  te sudjelovanje naših stručnjaka u razvojno istraživačkim projektima za globalnu organizaciju.  Nakon razgovora gosti su s  velikim zanimanjem razgledali Tehnološki put koji daje uvid u aktualne dosege informacijsko-komunikacijskih tehnologija te pruža svojevrsni pogled u umreženo društvo budućnosti. Bila je to izvrsna prilika da gospodin Zhao proširi svoje spoznaje o hrvatskim dosezima u područjima poput e/m-Zdravstva ili e-Poziva te o doprinosu Ericssona Nikole Tesle tim i brojnim drugim uspjesima.

 

Istoga dana g. Zhao se, kao najviše rangirani čelnik ITU-a koji je ikada posjetio Hrvatsku i službeni kandidat za novog glavnog tajnika te značajne agencije UN-a, susreo i s ministrom pomorstva, prometa i infrastrukture Sinišom Hajdašom Dončićem te je posjetio i HAKOM, gdje je sa svojim hrvatskim kolegama razmijenio iskustva u ICT području.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle


   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice