Novosti


Ericsson Nikola Tesla slavi darujući poplavljenima

  Kategorije: Događanja


Ericsson Nikola Tesla obilježava 65 godina uspješnog i društveno odgovornog poslovanja donacijom od milijun kuna za obnovu zdravstvene ambulante koju je potpuno uništila proljetna poplava u Gunji. Tijekom prigodne svečanosti kojoj je prisustvovao Predsjednik Ivo Josipović, potpredsjednik Vlade RH Branko Grčić, ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar, zamjenica gradonačelnika Zagreba Sandra Švaljek te stotinjak kupaca i poslovnih partnera te uglednika iz javnog života Hrvatske, predsjednica kompanije, Gordana Kovačević, predala je ključeve obnovljene ambulante u Gunji ravnateljici županjskog doma zdravlja, Luci Lešić. Time su zaposlenici kompanije još jednom, uz inovativnost i profesionalnost, dokazali i odgovornost prema zajednici u kojoj djeluju.

Suradnja s Ericssonom

Tvrtka, osnovana još davne 1949., jedna je od rijetkih domaćih kompanija koja traje tako dugo s kvalitetnim rezultatima u svim tržišnim i društvenim okolnostima. Kako su za uspjeh uvijek najvažniji ljudi, okupljenima se nadahnuto obratila predsjednica Ericssona Nikole Tesle, Gordana Kovačević, koja već cijelo desetljeće vrlo uspješno vodi kompaniju, a kao poticajan je lider prepoznata i izvan granica naše zemlje. Iz bogate povijesti kompanije i više prijelomnih godina, gospođa Kovačević je posebno izdvojila preko šest desetljeća dugu poslovnu suradnju s globalnim telekomunikacijskim i tehnološkim liderom Ericssonom, uspješnu pretvorbu i privatizaciju te konstantnu usmjerenost na budućnost uz poslovni uspjeh i rast. Govoreći u ime Hrvatske udruge poslodavaca njezina je predsjednica, Gordana Deranja, istaknula važnost Ericssona Nikole Tesle za razvoj nacionalne ekonomije te njegov status perjanice hrvatske ICT industrije.

 


Inovativnost i odgovornost

Dr. Ivo Josipović je kao pokrovitelj događanja, naglasio znanje i kvalitetu po kojima je prepoznat rad stručnjaka Ericssona Nikole Tesle te njihov status svojevrsnih veleposlanika Hrvatske u složenom i zahtjevnom globalnom okruženju.

Posebnu pozornost okupljenih pobudio je TV Dnevnik Ericssona Nikole Tesle kojim su domaćini podsjetili na važne trenutke iz povijesti kompanije, a brojni istaknuti pojedinci iz javnog života Hrvatske, analizirali aktualan trenutak i dali svoje viđenje budućnost najvećeg hrvatskog izvoznika znanja.


Vrhunac događanja nedvojbeno je bila primopredaja ključeva ambulante u Gunji. Ministrica Mrak-Taritaš je zahvalila svim zaposlenicima Ericssona Nikole Tesle na dragocjenoj pomoći te u ime Ministarstva graditeljstva i prostornog uređena, koje je organiziralo obnovu, predala predsjednici kompanije, kao naručitelju radova, simboličan ključ potpuno obnovljene zdravstvene stanice u Gunji. Gordana Kovačević je pojasnila kako se kompanija koja je već dugi niz godina i tehnološki snažno usmjerena za područje zdravstva, za ovaj projekt odlučila znajući da je zdravlje najvrednije. „Stoga smo iskoristili inovativnu kulturu naših zaposlenika i osmisli način da i njih motiviramo za povećanje iznosa donacije uz istodobno proširenje vlastitog znanja. Na Inovacijskim danima u Zagrebu i Splitu organizirali smo akciju „Znanjem obnavljamo – dodaj svoju ciglicu za zdravstvenu stanicu“ zaposlenici su obilazili prezentirane inovacije naših stručnjaka, usput učili i provjeravali svoje znanje, a za svaki točan odgovor dodali simboličnu „ciglicu“ za obnovu ambulante. Na kraju smo „ciglice“ pretvoriti u kune i iznos zaokružili na milijun kuna  pa sada s ponosom predajem ovaj simbolični ključ ravnateljici Doma zdravlja Luci Lešić.“ Zahvaljujući, gđa Lešić je naglasila kako ovim činom Ericsson Nikola Tesla pokazuje da uz odgovornost za poslovni uspjeh ima i snažnu društvenu odgovornost. „Lijep je osjećaj kad imate nekog tko vam pomogne kad vam je najpotrebnije. Puno hvala još jednom svima koji su nam pomogli i još uvijek pomažu.“


Završno, i uzvanici su sa zadovoljstvom razgledali najnovija tehnološka rješenja za umreženo društvo koja su, u suradnji s kolegama iz cijelog svijeta, razvili stručnjaci Ericssona Nikole Tesle, unaprjeđujući tako život pojedinca, čuvajući okoliš i stvarajući, uz profit, i dobrobit za cijelu zajednicu.
 
Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

 

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice