Novosti


ICT - ključ razvoja hrvatskog gospodarstva

  Kategorije: Događanja


U Osijeku je u četvrtak, 27.11.2014. održan prvi ICT Summit u organizaciji Ministarstva gospodarstva te u suradnji s HUP – Udrugom informatičke i komunikacijske djelatnosti te Klasterom konkurentnosti ICT industrije.

Damir Medved u panelu posvecenom kontinentalnom turizmu

Skup pod nazivom "ICT - ključ razvoja hrvatskog gospodarstva" otvorio je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak. Rekao je da je glavna poruka današnjeg skupa implementacija Industrijske strategije RH te horizontalno povezivanje industrija, kao i povezivanje javnog i ICT sektora. Naglasio je da danas ne postoji industrija koja može rasti bez podrške ICT sektora, a ovaj sektor svojim tehnološkim rješenjima doprinosi konkurentnosti svih ostalih sektora gospodarstva. Vezano uz Industrijsku strategiju RH, istaknuo je ICT sektor kao jednu od četiri strateške industrijske grane, koji je i u vrijeme krize rastao, zapošljavao i izvozio. Povezivanjem s ICT sektorom te racionalnim korištenjem sirovinskih resursa, i ostale industrijske grane kao što su drvna i prehrambena industrija, mogu postati strateške te ostvarivati rast.

Hrvoje StrepačkiUvodno predavanje na temu klastera konkurentnosti i suradnje među industrijama održao je Hrvoje Strepački, predstavnik ETK u Klasteru konkurentnosti ICT industrije, a ujedno i predsjednik Klastera koji je izjavio: „Ideja skupa bila je otvoriti međusektorski dijalog, tj. kako vertikalne industrije mogu imati koristi od ICT-ja kao horizontalne industrije. S obzirom da smo bili u Slavoniji, u fokusu su bile prehrambeno-prerađivačka industrija, drvno-prerađivačka industrija te kontinentalni turizam. Namjera nam je da se s ovakvom vrstom skupova nastavi i u drugim regijama i prema drugim strateškim industrijama.“ Damir Medved, stručnjak Ericssona Nikole Tesle sudjelovao je u panelu posvećenom kontinentalnom turizmu.

S obzirom da se održavanje ICT Summita poklopilo s obilježavanjem 65. godina uspješnog poslovanja Ericssona Nikole Tesle, Vedran Kružić, pomoćnik ministra gospodarstva je, ispred Ministarstva gospodarstva, kompaniji čestitao 65. obljetnicu i izrazio žaljenje što predsjednica Ericssona Nikole Tesle zbog toga nije mogla nazočiti skupu. Skup je izazvao veliki interes uz nazočnost preko 300 sudionika.
 
Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice