Novosti


Vrijedna publikacija našeg stručnjaka

  Kategorije: Obavijesti


Damir Prusac, voditelj razvoja softvera u Jedinici ICT rješenja za industriju i društvo, autor je  upravo objavljene knjige “On the Trace of Agile Leadership - Principles and Practices for Human Work and Life” u kojoj opisuje iskustva sa suvremenim načelima i praksama agilne organizacije.   Lean i Agile su strateški važni u globalnoj organizaciji, a Ericsson Nikola Tesla je jedan od pionira njihove primjene kako u Ericssonu tako i u Hrvatskoj.

On the Trace of Agile LeadershipOva metoda se unutar Ericssona Nikole Tesle primjenjuju već niz godina unutar razvojno-istraživačkog centra te unutar Jedinice ICT rješenja za industriju i društvo što je na tragu Ericssonove vizije i strategije o tehnološkom vodstvu, inovativnosti, učinkovitosti i kvaliteti.

Damir Prusac„Agilna načela i prakse su suvremeni pristup i, već danas, glavni način u svijetu razvoja proizvoda, a posebice u razvoju softvera. Međutim, nije riječ samo o metodologiji, već o načinu pristupa zahtjevima kupaca i tržišta, kako bi se proizvela najveća moguća vrijednost uz što bolju iskoristivnost ljudi i resursa. Agilne prakse poduprte načelima Leana primjenjenih u jednoj od najmasovnijoj industrija svijeta – autoindistriji, temeljno su promijenili obrasce razmišljanja i u proizvodnji softvera. Mjenjanje tih obrazaca zahtijeva promjene u pristupu vođenja i organiziranja“, objašnjava autor.

Kroz suradnju s nizom Ericssonovih razvojno-istraživačkih centara širom svijeta,  te aktivno sudjelujući u inicijativama agilne zajednice u Hrvatskoj,  D. Prusac u knjizi predstavlja tranzicijski put prema agilnoj organizaciji.  Podnaslov “Principles and Practices for Human Work and Life” naglašava važnost usmjerenja cjelokupnog poslovnog okruženja prema čovjeku i timovima koji predstavljaju ključne elemente prema konkurentnoj i učinkovitoj organizaciji.  Prezentirani su načini postizanja istinski timskog, iterativnog i inkrementalnog razvoja, pri čemu se nastoji postići težnja mnogih modernih organizacija – kontinuirano poboljšanje kroz kontinuirano učenje.

Knjiga "On the Trace of Agile Leadership" je objavljena na Amazon.com-u, najvećem svjetskom portalu za prodaju knjiga, a komercijalno je dostupna u elektroničkom i tiskanom izdanju.

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice