Novosti


Financije kao podrška rastu

  Kategorije: Događanja


Kakvu ulogu financijski direktori imaju u napuštanju recesijskog načina razmišljanja u kompanijama? Premda tradicionalno smatrani „čuvarima kase“, konferencija financijskih direktora u organizaciji Deloittea i banka.hr-a održana 3. ožujka u Zagrebu pokazala je da je ta njihova uloga prošlost. Balansiranje između troškova i pametnih ulaganja u rast kompanija postaje njihova svakodnevnica.

Panel diskusijaU okviru konferencije, na panelu koji je moderirao Željko Kardum, a na kojem su osim financijskog direktora Ericssona Nikole Tesle Patrika Wahlgrena sudjelovali i Nikolina Cvijetić, direktorica financija DOK-ING-a, Dario Silić, generalni direktor Bina Istre i Iva Brajević, direktorica sektora Računovodsvo i porezi u Podravci, svi su se sudionici složili da financijski direktori danas imaju značajnu ulogu u strateškom odlučivanju kompanija.

Svojim sudjelovanjem na ovom panelu Patrik Wahlgren je iskoristio priliku predstaviti Ericssonovu misiju transformacije u kojoj se kao predvodnici sami transformiramo kako bismo našim kupcima i partnerima pomogli u njihovoj transformaciji. Transformacija samih financija u  Ericssonu tako predstavlja stvaranje strukturirane organizacije čiji je način razmišljanja usmjeren na rast i koja pruža visoko-učinkovitu podršku strateškom odlučivanju. Ovom prilikom naš direktor financija nije propustio naglasiti važnost partnerstva i povjerenja između odjela financija i ostalih ključnih kompanijskih funkcija poput prodaje. Kao bitnu prednost u odnosu na male kompanije naveo je odličan financijski tim koji stoji iza njega. Umjesto tradicionalne uloge financijskog direktora kao kočničara u zaključnom je dijelu Patrik Wahlgren dao viđenje financijskog direktora kao katalizatora koji pomaže u kompanijskom izlasku iz sigurne zone prema promjenama i poboljšanjima koje pokreću inovacije.
 
Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice