Novosti


Duh poduzetništva - vrijednosti u liderstvu

  Kategorije: Događanja


Na dan planeta Zemlje održana je konferencija "Duh poduzetništva - vrijednosti u liderstvu". U panel diskusiji na temu „Poduzetnički duh baziran na 3E (etika, ekologija, ekonomija - vrijednosti kao strateške smjernice u životu i poslovanju“ sudjelovala je  mr.sc. Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle.

Osnovni cilj projekta „Good work-deep perspective“, pod vodstvom Ljiljane Ciglar, a u sklopu kojega je konferencija organizirana, promoviranje je ideje uključivanja duhovnih, etičkih i ekoloških principa (DEEP) u svakodnevni život i poslovanje. Ideja o projektu nastala je kao rezultat krize morala i liderstva te nedostatnosti edukacije i medijske prisutnosti navedene teme. Intencija je da ljudske vrijednosti koje nas čine čovjekom postanu općedruštvena smjernica života, a samim time i poslovanja.

Sir Isaac TigrettPoseban gost konferencije bio je Sir Isaac Tigrett, osnivač i kreator svjetskih lanaca Hard Rock Café i House of Blues koji je kroz svoj životni put uspješnog poduzetnika predstavio načela djelovanja u skladu s visokim etičkim vrijednostima te pomaganjem široj društvenoj zajednici. Predavanje na temu "Zašto nam je potrebno duhovno utemeljeno liderstvo u poslu?" održao je Luk Bouckaert, prof. em. na Katoličkom sveučilištu Leuven  u Belgiji, ekspert za područje duhovnosti i poduzetništva. Prof.dr.sc. Velimir Srića, autor niza knjiga na temu modernog liderstva održao je predavanje "Harmonično liderstvo - nova paradigma" te vodio panel diskusiju na temu „Poduzetnički duh baziran na 3E (etika, ekologija, ekonomija - vrijednosti kao strateške smjernice u životu i poslovanju“.

U panel diskusiji sudjelovali su mr.sc. Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle, dr. sc. Elvira Mlivić Budeš, konzultantica i osnivačica Filaksa, , mag. Lenja Faraguna, marketinška stručnjakinja iz Slovenije, prof.dr.sc. Vladimir Gruden, cijenjeni psiholog, Goran Becker, član uprave HAMAG-BICRO i Goran Pejaković, voditelj udruge O.A.Z.A. za ekologiju i održivi razvoj. Predsjednica Ericssona Nikole Tesle istaknula je: „U dinamičnoj tržišnoj trci moramo misliti o temeljnim vrijednostima i ljudima. Stoga mi je iz perspektive lidera jako važno da sam i kao čovjek zadovoljna svojim postupcima. Lideri današnjice moraju imati viziju te raditi na njoj da je pretvore u stvarnost. U ostvarenju te vizije, uz lidera, najznačajniji su kompetentni, odgovorni i kreativni zaposlenici. Nastojim graditi zajednicu sretnih ljudi, dijeliti informacija i biti kvalitetan lider, ali prije svega dobar čovjek. Prvenstveno vodim brigu o ljudima i integritetu kompanije“, te poručila: „Vjerujmo u sebe i krenimo s pozitivnim promjenama već danas.“

Panel diskusija


Sudionici panela bili su suglasni u zaključku da je za rast poslovanja prije svega zaslužan osobni razvoj i snaga lidera koji je vodi te djelovanje u skladu s visokim etičkim načelima i angažman u stvaranju novih vrijednosti za poslovne subjekte, ali isto tako i širu društvenu zajednicu. Konferencije je odaslala važnu poruku: „Dobri ljudi rade dobar posao“ te promovirala odabir ljudskih vrijednosti kao strateških smjernica poslovanja u cilju uspješnosti i održivosti u poslu.
 
Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice