Novosti


Čestitka povodom jubileja - 20 godina - Ericsson Nikola Tesla d.d.

  Kategorije: Investitori


Točno prije 20 godina, u subotu, 13. svibnja 1995., u Krapinskoj 45, u Zagrebu, nakon što je iz sigurnosnih razloga termin i mjesto održavanja skupštine promijenjen, održana je povijesna Osnivačka skupština dioničkog društva Ericsson Nikola Tesla. Tog su dana, doduše pod zračnom uzbunom, na krovu naše poslovne zgrade osvanule nacionalne i korporacijske zastave te Ericssonov logo. Naše dioničko društvo i službeno je počelo svoj rad.

Ime kompanije spoj je imena dvaju velikana - Larsa Magnusa Ericssona, osnivača i prvog vlasnika Ericssona i Nikole Tesle, hrvatskog znanstvenika i izumitelja svjetskog glasa. Ulaskom u globalnu obitelj, Ericsson Nikola Tesla prihvaća novu poslovnu filozofiju te usklađuje svoju organizaciju i poslovanje s korporacijskom strategijom i standardima. Počinje transformacija tijekom koje se kompanija usmjerava na nove ključne djelatnosti te od proizvođača hardvera postaje vremenom isporučitelj suvremenih komunikacijskih rješenja i najveći hrvatski izvoznik znanja. 
 
Mr. sc. Gordana Kovačević Mr. sc. Gordana Kovačević  komentirala je ovu važnu obljetnicu: “Nakon što smo krajem prošle godine obilježili 65. jubilej, danas slavimo dvadeset godina postojanja Ericssona Nikole Tesle kao dioničkog društva. Dotadašnja licencna suradnja Ericssona i „Nikole Tesle“  tijekom procesa pretvorbe i privatizacije prerasla je i u vlasničku povezanost, kada je Ericsson postao najveći pojedinačni vlasnik s udjelom od 49,07 posto. Bio je to dobar strateški izbor za obje strane. To je za Hrvatsku, tek priznatu državu, bilo jedno od najvećih stranih ulaganja u dotadašnjem privatizacijskom procesu. Interes javnosti za novu kompaniju, koja se našla na prekretnici, bio je velik. Trebalo je razriješiti dilemu -  nastaviti istim putem ili se značajno promijeniti bez obzira na sve posljedice takvog restrukturiranja. Iz današnje perspektive čini se dvojbe nije ni trebalo biti – međutim, sudionici procesa restrukturiranja najbolji su svjedoci težine tog zadatka pa i nerazumijevanja okoline za ono što se moralo dogoditi, ako se željelo opstati. Danas možemo reći da je taj proces transformacije i novi život kompanije imao dalekosežne učinke ne samo na naše poslovanje nego i na društvo u cjelini. Uspjeli smo zahvaljujući Ericssonovom tehnološkom liderstvu kao i hrabrosti te vizionarstvu lidera koji su na pravi način znali odgovoriti na tehnološke, tržišne i društvene izazove. Ujedno, naš je uspjeh rezultat upornosti, znanja i kompetencija svih generacija naših zaposlenika. Iskoristili smo priliku za novi početak i zajedno pozicionirali kompaniju u lokalnom, regionalnom i globalnom okruženju. Nije bilo lako, no baš zato moramo cijeniti to što smo zajedno postigli te se radovati sadašnjim i budućim postignućima, a ujedno biti spremni na daljnje i još brže promjene na putu kreiranja naše budućnosti.
 
Svim zaposlenicima Kompanije, kao i kolegicama i kolegama koji su kroz protekle godine dali svoj doprinos, čestitam ovaj važan jubilej“.
 
Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle 

Osnivačka skupština Ericssonova zastava vijori se u Krapinskoj ulici

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice