Novosti


Održana Glavna skupština dioničkog društva Ericsson Nikola Tesla

  Kategorije: Događanja Investitori


U utorak, 2. lipnja 2015., u prostorijama kompanije održana je Glavna skupština dioničkog društva Ericsson Nikola Tesla. Na Skupštini je bilo prisutno 90.879.700 kuna dioničkog kapitala, odnosno 68,39 % ukupnog kapitala Društva, što je bilo dovoljno da Skupština može normalno raditi i donositi pravovaljane odluke. Uz nazočnost javnog bilježnika, Skupštinu je vodila Snježana Bahtijari, predsjednica Skupštine koju je na tu funkciju imenovao Nadzorni odbor Društava.

Gordana KovačevićUz predstavnike dioničara i članove kompanijskog rukovodstva rad Skupštine pratili su Roland Nordgren, predsjednik Nadzornog odbora Društva te članovi Carita Jönsson, Ignac Lovrek, Dubravko Radošević i Zvonimir Jelić. Najvećeg pojedinačnog vlasnika, LM Ericsson, predstavljao je Tomas Malm.

O poslovnim rezultatima ostvarenim u 2014. te strategiji i izgledima u 2015. nazočnim dioničarima govorila je Gordana Kovačević, direktorica Društva. Direktor Financija Patrik Wahlgren dioničarima je prezentirao financijske rezultate i pokazatelje koje je Društvo ostvarilo u 2014. godini. Pozitivno mišljenje revizorske kuće PricewaterhouseCoopers o poslovanju Društva u 2014. pročitao je predstavnik revizora John Gašparac, a član i predstavnik zaposlenika u Nadzornom odboru Zvonimir Jelić pročitao je Izvješće Nadzornog odbora o obavljenom nadzoru vođenja poslova Društva za 2014.

SudioniciNa Skupštini je odlučeno da se dioničarima Društva isplati redovna dividenda u iznosu od 20 kuna po dionici i izvanredna dividenda od 70 kuna po dionici, odnosno ukupno 90 kuna po dionici iz zadržane dobiti od 2005. do 2013.g., ostalih rezervi (osim rezervi raspoređenih za trezorske dionice) te dijela dobitka ostvarenog u financijskoj godini 2014. Dividenda će se isplatiti 19. lipnja 2015. godine svim dioničarima Društva koji 9. lipnja 2015. godine imaju na računu vrijednosnih papira u Središnjem klirinškom depozitarnom društvu upisane dionice Društva.

Odlučeno je da se dobitak Društva za financijsku godinu 2014. u iznosu od 82.749.937,54 kune rasporedi za isplatu dividende u iznosu koji nedostaje nakon uporabe neraspoređenog zadržanog dobitka te da se ostatak prebaci u zadržanu dobit.

Dioničari su odlučili dati razrješnicu direktorici Društva Gordani Kovačević kao i predsjedniku i članovima Nadzornog odbora Društva kako su vodili Društvo u 2014.

Glavna skupštinaČlan Nadzornog odbora Ignac Lovrek  ponovno je izabran na istu funkciju na mandat od četiri godine. Za novoga člana Nadzornog odbora Društva izabran je Vidar Mohammar, potpredsjednik i korporacijski menadžer za financije, umjesto dosadašnje članice Nadzornog odbora, Carite Annette Jönsson.
 

Nadalje, odlučeno je da se za revizora poslovanja Društva za 2015. ponovno imenuje revizorska kuća PricewaterhouseCoopers d.o.o.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

 

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice