Novosti


Posjet EU stručnjaka za mentalno zdravlje

  Kategorije: Događanja Portfelj


Početkom rujna u Zagrebu i na Rabu održani su sastanci Pododbora za mentalno zdravlje Europskog udruženja bolničkih menadžera (Subcommittee for Mental Health (SCMH), European Association of Hospital Managers (EAHM), čija je članica hrvatska Udruga poslodavaca u zdravstvu (UPUZ). U dvodnevnom radnom programu prvi je dan organiziran u Zagrebu, u prostorijama UPUZ-a te tvrtki Ericsson Nikola Tesla, a drugi na Rabu u Psihijatrijskoj bolnici Rab.


Europskim su članovima Pododbora domaći stručnjaci iz različitih područja predstavili hrvatski zdravstveni sustav, ali i rad pravnog sustava, policije, pravobranitelja, različitih programa i projekata u prevenciji, studentski aktivizam i dr.

Prilikom posjeta Ericssonu Nikoli Tesli renomirane je stručnjake predsjednica kompanije mr.sc. Gordana Kovačević upoznala s poslovanjem tvrtke i njenom važnog ulogom u informatizaciji hrvatskog zdravstvenog sustava. Mr.sc. Ivan Lupić, direktor Jedinice ICT za industriju i društvo, i mr.sc. Darko Gvozdanović , menadžer ICT rješenja za zdravstvo, predstavili su projekt e-Zdravstvo te pokazali kompanijski Tehnološki put, jedinstvenu prezentaciju  kompanijskih dostignuća koja odgovaraju na najrazličitije potrebe, a nude i nove mogućnosti za današnje Umreženo društvo.

Članovi EAHM Pododbora za mentalno zdravlje koji su prisustvovali ovom sastanku predstavnici su svojih država, a dolaze iz Belgije, Norveške, Njemačke, Švicarske, Francuske i Irske. Ovaj pododbor se bavi ne samo pitanjima funkcioniranja bolnica i ekonomskim parametrima nego i mogućnostima unaprjeđenja kvalitete mentalnog zdravlja. U svojim zemljama upravljaju vrlo velikim resursima u području mentalnog zdravlja, kako na razini bolnica, tako i izvanbolničkih projekata i programa.

Sastanci ovog Pododbora organiziraju se svaki put u drugoj državi. Cilj je upoznati stanje i situaciju u pogledu skrbi za mentalno zdravlje zemalja članica, kako u pogledu zakonske regulative tako i u pogledu financiranja sustava, mogućnosti unaprjeđenja i na neki način poboljšanja uvjeta i standarda u odnosu na ostale medicinske grane.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice