Novosti


Susret sa članovima HR PSOR-a

  Kategorije: Događanja


Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj okuplja trideset i šest članova - predstavnika hrvatskog gospodarstva koji udružuju znanje, inovativnost i odgovornost u traganju za razvojnim putevima koji uravnotežuju poslovni uspjeh, društvenu dobrobit i zaštitu okoliša.

Ericsson Nikola Tesla član je Savjet od njegova osnutka, čime je u hrvatskim okvirima nastavio Ericssonovu stratešku odrednicu ka održivosti. Posebno važan doprinos aktivnostima HR PSOR-a kompanija je dala u definiranju i implementiranju indeksa društveno-odgovornog poslovanja u Hrvatskoj sa željom širenja dobre poslovne prakse na sve domaće tvrtke. U svjetlu upravo takvog širenja informacija o pozitivnim primjerima, HR PSOR je pokrenuo inicijativu studijskih posjeta za svoje članove. Prvi je realiziran u Ericssonu Nikoli Tesli gdje se članovima savjeta pridružila i grupa studenata Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Ukazujući na današnji svijet brzih promjena, posebno u području ICT tehnologije, kao i novih modela ponašanja, mr.sc. Gordana Kovačević, predsjednica kompanije, pokazala je kako naši stručnjaci iz izazova transformacije stvaraju poslovne prilike, snažno povezane sa strateškim kompanijskim ciljevima i održivim razvojem. Već danas brojna ICT rješenja, poput e-Zdravstva, Zajedničkog informacijskog sustava zemljišnih knjiga i katastra (ZIS), e-Poziva i dr., osnažuju ljude i poslovanje te pozitivno utječu na okoliš. Isto tako, mobilnost, širokopojasni pristup internetu i oblak preduvjet su za pametne gradove, Smart Grid rješenja, povezana vozila i sl., a lista mogućnosti svakim je danom sve veća.

Ključ uspješne provedbe su inovativni proizvodi i rješenja za Umreženo društvo, poruka je Ivana Lupića, direktora Jedinice ICT rješenja za industriju i društvo. Dio tog portfelja članovi HR PSOR-a imali su priliku upoznati na obilasku Tehnološkog puta, a kako kompanija potiče svoje zaposlenike na inovativnost u svemu što rade prezentirala je Andrea Budin Posavec, jedna od inovacijskih menadžera u kompaniji. Snježana Bahtijari, direktorica marketinga, komunikacija i DOP-a, povukla je poveznicu motiviranih i stručnih zaposlenika s pozitivnim utjecajem kompanije na širu zajednicu, na što je kompanija posebno ponosna.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

 


Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice