Novosti


Ericsson Nikola Tesla i armenski operator Ucom ugovorili isporuku LTE mreže

  Kategorije: Događanja Ugovori


Ericsson Nikola Tesla i armenski operator Ucom potpisali su okvirni ugovor vezan uz izgradnju LTE mreže na nacionalnoj razini koja uključuje i glavni grad Yerevan. U sklopu ugovora armenskom će operatoru biti isporučena oprema za radijsku i jezgrenu mrežu kao i pripadajuće usluge. Ugovor uključuje i Ericsson Expert Analytics, softver koji operatorima omogućuje da s obzirom na zadovoljstvo korisnika automatski poduzmu odgovarajuća poboljšanja. Ovim rješenjima će Ucom-ova mreža zadovoljiti očekivanja njegovih korisnika. Vrijednost prve faze ugovora iznosi više od 41 milijun kuna.

 

4G/LTE igra važnu ulogu u brzom rastu prometa mobilnih podataka. Sukladno zadnjem Ericssonovom izvještaju vezano uz mobilnu telefoniju (Ericsson Mobile Report) u svijetu postoji jedna milijarda pretplatnika koji koriste LTE tehnologiju. Povećana brzina prijenosa LTE radijske pristupne mreže kao i samih uređaja pospješuje uporabu mobilnih usluga kao i povećanje korištenja podataka putem pametnih telefona.
 
Hayk Yesayan, izvršni director Ucom-a kaže: “Implementacija 4G/LTE mreže će povećati mrežni kapacitet i brzine što će našim pretplatnicima omogućiti nesmetano uživanje u doživljaju mobilnog širokopojasnog pristupa te brže pretraživanje, učitavanje sadržaja i nove usluge. LTE omogućuje promjene u poslovanju i društvu. Armenija danas pruža jednu od najuzbudljivijih mogućnosti za rast u uslugama mobilnog širokopojasnog pristupa i vjerujemo da će nam LTE osigurati mrežu koja će našim korisnicima omogućiti doživljaj usklađen s globalnim trendovima.”

Kao dio ugovora, Ericsson će osigurati njegovu najnapredniju višestandardnu radijsku mrežu uz najnovije proizvode iz seta proizvoda za radijske sustave (Ericsson Radio System) te najnaprednije radijske sustave s integriranima antenama (Antenna Integrated Radio – AIR). Ugovor uključuje i Ericsson Expert Analytics softver koji će UCOM omogućiti analitičke uvide u stvarnom vremenu koji se mogu koristiti kao odgovor na nove zahtjeve korisnika i povećanje njihovog zadovoljstva.
 
„Izuzetno smo zadovoljni što je Ucom prepoznao našu kompaniju kao partnera za realizaciju ovog strateškog projekta. Razvojem mreže temeljene na najmodernijoj Ericssonovoj telekomunikacijskoj platformi, Ucom je u mogućnosti svojim korisnicima ponuditi najkvalitetnije mobilne podatkovne usluge na tržištu Armenije. Ovaj ugovor također predstavlja značajan iskorak u poslovanju naše kompanije na području Armenije“, istaknula je Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle. 
 
Od 2009. godine Ucom u Armeniji gradi suvremenu svjetlovodnu mrežu koja omogućuje tri različite usluge, poput Interneta, IP televizije i govornih usluga putem jednog širokopojasnog priključka. Prema podacima iz lipnja 2015. kompanija ima više od 100.000 pretplatnika i 800 zaposlenika. Suradnjom s vodećim međunarodnim isporučiteljima, Ucom dodatno učvršćuje svoj položaj na armenskom tržištu. U 2016. godini Ucom je u potpunosti preuzeo Orange Armenia i postao mobilni operator.
Ericsson je prisutan u svim LTE tržištima s visokim prometom, uključujući SAD, Japan i Južnu Koreju te je prvi po LTE prometu kojim upravlja. Četrdeset posto svjetskog mobilnog prometa ostvaruje se putem Ericssonovih mreža što je dva puta više od najbližeg konkurenta. Ericsson je vodeći po udjelu na LTE tržištu u 100 najvećih gradova svijeta. Više od 230 LTE RAN i Evolved Packet Core mreža su isporučene širom svijeta od kojih je 170 u radu.
 
Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice