Novosti


Na studentskim sajmovima poslova

  Kategorije: Događanja


Iako hrvatska softverska industrija postiže sve značajnije uspjehe i prepoznata je kao poluga razvoja u Industrijskoj strategiji RH, njen razvoj ne prati adekvatna ponuda kadrova koji završavaju fakultete tehničkog profila. Procjenjuje se da u Hrvatskoj nedostaje oko 1000 stručnjaka godišnje. Stoga se poslodavci u potrazi za najboljim talentima vrlo aktivno predstavljaju studentima, najčešće na sajmovima poslova na samim fakultetima.

FOITako je od ponedjeljka, 2. svibnja do petka, 6. svibnja 2016. s centralnim događajem u petak, održan peti po redu (Tje)dan karijera na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu. Donio je  pregršt aktivnosti usmjerenih na karijerno promišljanje i razvitak karijera, i to posebice unutar pozvanih predavanja i radionica koje je za studente održalo više od 30 poslodavaca iz IT i biznis branše, među kojima je bio i Ericsson Nikola Tesla. Uz odličan interes studenata i brojna pitanja našem timu, pokrenute su i nove inicijative i vidovi suradnje.

Na glavnoj panel diskusiji sudjelovali su renomirani poslodavci iz IT svijeta:  mr.sc. Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle, Damjan Mravunac, CMO u CROteamu, Hrvoje Prpić, CEO u Trilleniumu, Damir Sabol, CEO u Photomathu i Alan Sumina, suosnivač Nanobita. Podijelili su svoja iskustva vezana za početak karijere, ali i poslovanje općenito. Poslije toga studenti i poslodavci su nakratko zamijenili uloge pa su studenti imali priliku ocijeniti "pitch prezentacije" kojima su se predstavljali poslodavci, porazgovarati s poslodavcima te prikupiti informacije o karijernim prilikama.

Naš tim na Job Fair-uNajveći studentski sajam poslova u Hrvatskoj, onaj zagrebački, na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, uslijedio je 8. i 9. svibnja. Job Fair FER-a, uz fakultet, zajednički organiziraju studentske udruge KSET i BEST. Više od 40 najprestižnijih poslodavaca iz IT, bankarske, automobilske i ostalih industrija iz Hrvatske i svijeta,  poput Googlea i Microsofta, nastojali su privući kvalitetne kadrove. Studenti su saznali više o poslovima i praksama u razvoju svemirskih tehnologija, IoT-a, računalnih igara, big date, mobilnih aplikacija, umjetne inteligencije te mnogih drugih područja za koja vlada veliki interes hrvatskih i stranih velikih kompanija i startupa.

Sugovornici brojnim studentima na našem izložbenom prostoru bili su predstavnici odjela koji najviše zapošljavanju, pružaju mogućnost honorarnog rada i prakse, a dodatno je održana i prezentacija na kojoj su studenti saznali zašto je Ericsson Nikola Tesla dobro mjesto za posao.
 
Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice