Novosti


InnoTrans 2016: Ericsson digitalizira željeznice

  Kategorije: Tehnološki noviteti


Berlinski InnoTrans je vodeći međunarodni sajam za transportnu tehnologiju na kojem se ove godine očekuje gotovo 140 tisuća posjetitelja iz 146 zemalja. Ericsson će, upravo zahvaljujući atraktivnim novostima vezanima uz prometne sustave, sasvim sigurno pobuditi posebnu pozornost među ukupno 2700 izlagača koji predstavljaju ponudu iz čak 55 zemalja. Na ovom četverodnevnom okupljanju svjetske tehnološke elite koje će se održati idući tjedan, Ericsson će, uz aktivno sudjelovanje i stručnjaka Ericssona Nikole Tesle, pokazati kako mobilni širokopojasni pristup, IP i IoT tehnologije omogućuju digitalizaciju željezničkog sektora.

Ericssonova ponuda uključuje sve dijelove prometnog sustava te omogućuje povezanost u kretanju cestama i željezničkim prugama, uključujući i vozače i putnike. Portfelj sadrži visokoskalabilne komunikacije, praćenje na temelju podataka za sigurno i učinkovito upravljanje cestovnim i željezničkim prometom te neometane transakcije među osiguravateljima usluga. Mobilni širokopojasni pristup, platforme u oblaku i Internet stvari mogu ovom sektoru pomoći u mnogim područjima, posebice u oslanjanju na golema infrastrukturna dobra, u povećanju učinkovitosti voznog parka te kao podrška visokoj mobilnosti radne snage.

LTE radijska pristupna tehnologija i kompaktna jezgrena mreža omogućuje aplikacijama za željeznice superiorne performanse i upravljanje kvalitetom usluge (uključujući povezanost putnika, telemetriju vlaka i video nadzor u vozilu). Mobilne karte i Mobility as-a-Service rješenje te daljinska kontrola željezničke infrastrukture temeljena na Internetu stvari i proizvodi za optičku transportnu mrežu također su dio Ericssonove ponude.

Posjetitelji Ericssonovog izložbenog prostora moći će vidjeti praktične demonstracije rada iz sljedećih područja:

LTE za željeznicu
LTE radijski sustav podržava komunikaciju između vlaka i stacionarne infrastrukture brojnih višeuslužnih aplikacija poput kontrole vlaka, videonadzora, glasovne komunikacije, putničkih informacija i Wi-Fi usluga u vozilu. Zahvaljujući kvaliteti usluge koja omogućuje određivanje prioriteta kod kritičnih aplikacija – uz smanjenu latenciju i gubitak paketa blizu nule, puna funkcionalnost je održana čak i tijekom vršnih opterećenja prometa te pri visokoj brzini vožnje.
 
Industrijski Internet stvari (IoT)
Povezanost Interneta stvari i sustava omogućavanja usluga podržava nadgledanje željezničke infrastrukture s ciljem predviđanja i sprečavanja kvarova, minimiziranja utjecaja promjene voznog reda na putnike, smanjenja tehničkih inspekcija i optimizacije troškova održavanja.
 
Transakcije u prijevozu
Usluge namijenjene putnicima moraju biti u skladu s njihovim potrebama te pouzdane i jednostavne za plaćanje. Aplikacije za mobilne karte, kao i sustavi za naplatu i prijenos prihoda omogućuju neometano funkcioniranje javnog prijevoza u različitim situacijama te ostvarenje modela mobilnosti kao usluge ( Mobility as-a-Service).
 
Optička transportna mreža
Elastičan, pouzdani i konvergentan komunikacijski okvir za željezničke aplikacije i infrastrukturu nužan je za širokopojasne i kritične aplikacije što osigurava upravo optička transportna mreža.

Više o Ericssonovom nastupu na InnoTransu (eng.)
 
Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice