Novosti


Svečano otvoren EU projekt "Razvoj i implementacija IT sustava za nadzor Zakona o općem upravnom postupku (ZUP)"

  Kategorije: Događanja Portfelj Projekti Ugovori


U  Ministarstvu uprave jučer je svečano obilježeno otvaranje projekta „Razvoj i implementacija IT sustava za nadzor Zakona o općem upravnom postupku (ZUP)“ financiranog iz EU IPA FFRAC 2012 fonda u kojem je Ericssonu Nikoli Tesli povjerena izrada spomenutog IT sustava.

Cilj ovog projekta u trajanju od 18 mjeseci je doprinijeti poboljšanju upravnih kapaciteta i transparentnosti javne uprave u Republici Hrvatskoj te osiguranju pravodobne, pouzdane i kvalitetne javne usluge korisnicima radi postizanja višeg životnog standarda svih građana i stvaranja poticajne poduzetničke okoline. Za postizanje spomenutog cilja  projektom je predviđeno uspostavljanje nacionalnog sustava za praćenje provedbe Zakona o općem upravnom postupku (ZUP) kroz decentralizirani sustav izvještavanja kojim će upravljati Ministarstvo uprave. Naime, ZUP je  temeljni zakon koji primjenjuju javnopravna tijela prilikom odlučivanja o pravima, obvezama i pravnim interesima  stranaka što ga čini važnim dijelom sustava pravne zaštite građana. On uređuje pravila prema kojima javnopravna tijela trebaju postupati i odlučivati u upravnim stvarima unutar svojeg djelokruga. S obzirom na broj upravnih postupaka i tijela uključenih u provedbu ZUP-a praćenje ujednačene provedbe ovog zakona je iznimno značajno.

Na svečanosti otvorenja nazočnima su se uvodno obratili Ivan Lupić, direktor, ICT za industriju i društvo u Ericssonu Nikoli Tesli, Mirella Rašić, voditeljica Odjela za političko izvještavanje i analize u Predstavništvu Europske komisije u Hrvatskoj te Žarko Katić, zamjenik ministrice u Ministarstvu uprave. U uvodnom dijelu je naglašeno kako  je korištenje suvremenih informacijsko-komunikacijskih rješenja u radu javne uprave ključno za poboljšanje pouzdanosti, otvorenosti, transparentnosti, učinkovitosti i ekonomičnosti javne uprave što su pak preduvjeti za stvaranje poželjnog poslovnog okruženja. Sam projekt su predstavili njegovi voditelji, Eva Kompes, za korisnika, Ministarstvo uprave i Tihomir Čukman, za ugovaratelja, Ericsson Nikolu Teslu.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

 

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice