Novosti


Börje Ekholm imenovan za novog predsjednika i generalnog direktora Ericssona

  Kategorije: Obavijesti


Ericsson (NASDAQ:ERIC) je danas objavio da je Börje Ekholm imenovan od strane Nadzornog odbora Ericssona za novog predsjednika i generalnog direktora, što stupa na snagu 16. siječnja 2017. godine. Börje Ekholm će ostati i član Nadzornog odbora Ericssona.

Börje EkholmPredsjednik Nadzornog odbora Leif Johansson je izjavio: "Sa zadovoljstvom mogu objaviti imenovanje  Börjea Ekholma. On dobro razumije i tehnologiju i poslovne učinke konvergencije telekomunikacija, informacijskih tehnologija i medija, koja je u tijeku. Budući da je bio dio Ericssonovog Nadzornog odbora zadnjih deset godina, Börje Ekholm u potpunosti razumije izazove i mogućnosti s kojima se Ericsson trenutačno suočava."
Börje Ekholm pridružio se Ericssonu s njegove aktualne pozicije predsjednika uprave Patricia Industries, u sklopu kompanije Investor. Prije dolaska na ovu poziciju 2015. godine, bio je predsjednik i generalni direktor Investora, od 2005. do 2015. godine. Prije navedenoga bio je predsjednik uprave Investor Growth Capital Inc., kao i na pozicijama u Novare Kapital i McKinsey & Co Inc.

Johansson nastavlja: "Usred značajne kompanijske transformacije siguran sam da će Ericsson imati koristi od vrhunskih sposobnosti Börjea Ekholma da snažno provodi strateški smjer i planove. Börje Ekholm donosi godine iskustva u vođenju javno listane kompanije uz velika postignuća u stvaranju vrijednosti za dioničare."

Börje Ekholm je izjavio: "Vrlo sam uzbuđen zbog ove prilike. Kako mreže i aplikacije postaju još značajnije u  umreženom svijetu 5G tehnologije, naši kupci i industrija traže stalno inoviranje. Radujem se što ću se pridružiti jakom Ericssonovom timu te usko surađivati s postojećim i novim kupcima širom svijeta na oblikovanju budućnosti naše industrije."

Börje Ekholm je član nadzornih odbora Telefonaktiebolaget LM Ericsson, Alibaba Inc., NASDAQ OMX Group Inc. i Trimble Navigation Ltd. Također je član Vijeća Kraljevskog instituta za tehnologiju KTH. Rođen je 1963. godine, magistar je znanosti u području elektrotehnike (Kraljevski institut za tehnologiju KTH, Stockholm, Švedska), kao i magistar poslovne administracije (INSEAD, Francuska).

Jan Frykhammar ostat će privremeni predsjednik Ericssona do 16. siječnja 2017. godine.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice