Novosti


Bjelorusija dostiže 75% pokrivenosti 4G mrežom, slijedi 5G

  Kategorije: Događanja Tehnološki noviteti Ugovori


Prije dva mjeseca izvijestili smo javnost o ugovoru Ericssona Nikole Tesle i bjeloruske kompanije beCloud, vrijednom više od 76 milijuna kuna i vezanom za omogućavanje LTE usluga bjeloruskim korisnicima. Na konferenciji za medije u Minsku, 14. prosinca, predstavnici beClouda i svih uključenih partnera sa zadovoljstvom su ustvrdili da je LTE već sada dostupan u Minsku. Do kraja 2016., bit će pušten u komercijalni rad u svim regionalnim centrima Bjelorusije.

Konferencija za medijeDo kraja 2016., LTE tehnologija će biti puštena u komercijalni rad u svim regionalnim centrima Bjelorusije, izjavili su čelnici operatora. U siječnju 2017., LTE će raditi u više od 30 općina u Bjelorusiji, što znači da će 4G postati dostupan za preko 5,5 milijuna Bjelorusa, odnosno 75% gradske populacije. Postoje planovi za pokrivanje svih gusto naseljenih gradova LTE mrežom do kraja 2017, a beCloud također namjerava nastaviti i razvoj 5G mreže koja može osigurati vezu od 1 Gbps i više. 
 
Hrvoje Benčić, direktora Rješenja za kupce na konferencijiZa Hrvoja Benčića, direktora Rješenja za kupce i praćenje realizacije ugovora Ericssona Nikole Tesle, koji je također bio dostupan nazočnim medijima, ovaj je projekt specifičan zbog dvije stvari. Prva je lokalna regulativa. Naime, svi infrastrukturni radovi su u domeni pojedine lokalne vlasti, a druga je infrastrukturni model dijeljenja mreže. beCloud je vlasnik LTE infrastrukture, dok će drugi operatori (za početak MTS i Life) osiguravati usluge. Na ovaj način ostvaruje se najbolja iskoristivost frekvencijskog pojasa, što na kraju osjećaju korisnici u boljim performansama mreže. Naši su stručnjaci i ovaj put pokazali visoku kompetentnost i motiviranost te su na sve zahtjeve uspješno odgovorili. S potpunim završetkom implementacije LTE mreže, korisnicima će biti dostupni sasvim novi doživljaj, iskustvo i mogućnosti naprednih usluga, uvjeren je Benčić.
 
Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice