Novosti


Predsjednica Republike Hrvatske u sjedištu korporacije Ericsson

  Kategorije: Događanja


U okviru službenog posjeta Kraljevini Švedskoj, predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je korporaciju Ericsson. U pratnji visokih dužnosnika, upoznala se s najnovijim tehnološkim dostignućima izloženim u Ericssonovom studiju. Zalažući se za jačanje gospodarske suradnje između dviju zemalja, pogotovo u ICT industriji, pohvalila je partnerstvo korporacije i Ericssona Nikole Tesle kao kvalitetni model suradnje. Istaknula je i važnu ulogu visokovrijednih ICT poslova u demografskom kontekstu, pri čemu bi se švedski model zadržavanja mladih mogao primijeniti i na Hrvatsku.

Što donosi peta tehnološka revolucija, koji su benefiti povezivanja i na koji način tehnološki lider Ericsson omogućuje digitalnu transformaciju, dio je programa koji je u Ericssonovom studiju prezentirao Ulf Ewaldsson, direktor Ericssonove Globalne jedinice za Strategiju i tehnologiju. Pri tome značajan doprinos ostvarenju agende Umreženog društva imaju upravo hrvatski stručnjaci, pogotovo u okviru razvojno-istraživačkih i drugih ekspertnih aktivnosti. Ericsson Nikola Tesla je u okviru korporacije posebno prepoznat po uspješnom razvoju i implementaciji ICT rješenja za segment Industrija i društvo. “Zbog njihove inovativnosti i visokih kompetencija, ponosni smo što je hrvatski tim dio globalne Ericssonove zajednice”, poručio je Ewaldsson.
 
Uz impresije tehnološkim inovacijama, predsjednica Grabar- Kitarović je izrazila zadovoljstvo ravnopravnim sudjelovanjem stručnjaka Ericssona Nikole Tesle u njihovom kreiranju. Aktivno zagovara snažniji iskorak Hrvatske u globalne ICT trendove i nastavak procesa informatizacije na nacionalnoj razini: „Ključnu ulogu u tome imaju razvojno-istraživačke aktivnosti, realizirane kroz kvalitetne R&D centre, za što država mora dati svoju punu podršku“, smatra Predsjednica.
 
Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle, također je predložila strateško određivanje Hrvatske prema tehnološkim industrijama:
“Zahvaljujemo predsjednici Grabar-Kitarović što je, nakon nedavnog posjeta kompaniji u Zagrebu, svojim posjetom Ericssonovom sjedištu u Stockholmu dala priznanje i podršku ovom dugogodišnjem partnerstvu. Dijelimo zajednički stav da je kvalitetna budućnost Hrvatske ostvariva kroz njen čvrsti zaokret prema STEM područjima, što naša kompanija na vlastitom primjeru zorno pokazuje kroz dugoročno stabilno i uspješno poslovanje.”


Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

  

 

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice