Novosti


Ericsson Nikola Tesla prva hrvatska kompanija “Prijatelj bicikliranja”

  Kategorije: Događanja Priznanja


Ericsson Nikola Tesla je prva kompanija u Hrvatskoj kojoj je dodijeljen europski certifikat "Prijatelj bicikliranja" čime se pridružila novoj inicijativi društveno odgovornih kompanija u Europi sa zajedničkim ciljem smanjenja stakleničkih plinova uz istodoban pozitivan utjecaj na zdravlje svojih zaposlenika.

Jedno od natkrivenih parkiralište za biciklistički vozni park djelatnika Ericssona Nikole TesleIz Sindikata biciklista, kao koordinatora za certificiranje u Hrvatskoj, tim su povodom naglasili kako poticanjem zaposlenika, ali i posjetitelja, na korištenje bicikla kao prijevoznog sredstva, Ericsson Nikola Tesla služi kao pozitivan primjer zagovaranja i prakticiranja održivog oblika kretanja te odgovornosti prema zdravlju, okolišu, javnom prostoru, ali i uštedama. U današnje vrijeme kada je smanjenje utjecaja motoriziranog prometa na okoliš i zdravlje od presudne važnosti, primjeri ove prve certificirane tvrtke te Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, kao prve certificirane ustanove, pokazuju pozitivan pomak prema izravnom i aktivnom djelovanju u ovom području, zaključuju iz Sindikata biciklista.

Snježana Bahtijari, direktorica Marketinga i komunikacija, uključujući DOP u Ericssonu Nikoli Tesli preuzima certifikat od Tomislava Nakića-Alfirevića, predsjednika Sindikata biciklistaEricsson Nikola Tesla kontinuirano razvija svijest i povećava motiviranost svojih zaposlenika za praćenje tema iz područja zaštite okoliša i racionalnog gospodarenja energijom te sudjeluje u različitim srodnim inicijativama. Kompanija svojim portfeljom koji obuhvaća različita e-rješenja, poput npr. eRecepta ili Zajedničkog informacijskog sustava zemljišnih knjiga i katastra, ali i aktivnim upravljanjem utjecajem vlastitih operacija na okoliš, uključujući radne prostore, transport proizvoda, poslovna putovanja te dolazak/odlazak zaposlenika s posla i na posao, pozitivno utječe na okoliš te značajno smanjuje emisiju ugljikovog dioksida.

Budući da je Sindikat biciklista koordinator certifikacije za Hrvatsku, u ime Europske biciklističke federacije provodi program certificiranja tzv. “cycle-friendly” organizacija, što organizacijama donosi europsku standardizaciju. Program se sastoji od konzultacija, evaluacije i samog certificiranja, a sve organizacije koje bi također željele postati “prijatelji bicikliranja” mogu se javiti Sindikatu biciklista na info@sindikatbiciklista.hr.
 
Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice