Novosti


Ericsson Nikola Tesla i Vipnet nastavljaju suradnju u RAN području

  Kategorije: Investitori Ugovori

Vipnet je izabrao Ericsson Nikolu Teslu za daljnji razvoj svoje radijske pristupne mreže. Višegodišnji okvirni ugovor obuhvaća modernizaciju i proširenja radijske pristupne mreže hrvatskog operatora koristeći najnovije tehnologije iz bogatog Ericssonovog portfelja. Ugovoreni poslovi omogućit će daljnje povećanje brzine prijenosa i poboljšanje korisničkog doživljaja Vipnetovim korisnicima širom Hrvatske.

Slijeva na desno: Tomislav Makar, glavni direktor za Tehniku Vipneta, Jiří Dvorjančanský, predsjednik Uprave Vipneta, Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle, Johannes Kandera, glavni direktor za Financije Vipneta, Miroslav Kantolić, direktor prodaje i marketinga za Vipnet, Ericsson Nikola TeslaNa temelju Ericsson Radio System linije proizvoda namijenjene radijskom dijelu mobilnih mreža, Vipnet će imati na raspolaganju fleksibilno rješenje prilagodljivo budućim potrebama na putu prema 5G koje omogućuje troškovnu i energetsku učinkovitost.

Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle, komentirala je potpisani ugovor: „Drago mi je da ovime nastavljamo našu dugogodišnju uspješnu suradnju sa strateškim partnerom Vipnetom u uvođenju atraktivnih usluga. Stručnjaci naših kompanija su zajednički, a temeljeno na naprednoj Ericssonovoj tehnologiji, omogućili mnoge inovativne usluge na hrvatskom tržištu. Ovaj je ugovor prirodni nastavak naše suradnje i strateški okvir za nove uspjehe.“

Jiří Dvorjančanský, predsjednik Uprave Vipneta je izjavio: “Vipnet u Hrvatskoj već danas nudi najbržu mobilnu 4G+/LTE mrežu s brzinom do 300 Mbit/s. Sljedeći korak je razvoj 5G mreže. Naš plan je kombiniranje fiksne i mobilne infrastrukture kako bismo ponudili kombinaciju optičkog i superbrzog mobilnog pristupa za 1,2 milijuna kućanstava do kraja 2020. Vipnet želi biti partner Vladi u daljnjem razvoju širokopojasne infrastrukture u Hrvatskoj korištenjem EU financiranja. Te investicije povećat će ukupnu konkurentnost i omogućiti stvaranje gigabitnog društva u Hrvatskoj. Suradnja s Ericsson Nikolom Teslom pomoći će nam u ostvarenju spomenutih ciljeva.

Tomislav Makar, glavni direktor za Tehniku Vipneta komentirao je značaj potpisanog ugovora: „Ova suradnja nas veseli zbog globalnog iskustva Ericsson Nikole Tesle u razvoju najnovijih tehnologija. Tri su ključna razloga za ovaj potez. Društvo se digitalizira enormnom brzinom i telekom operatori su na čelu tog procesa, a Vipnet želi zadržati poziciju lidera u izgradnji modernog digitalnog društva. Drugo, s razvojem novih tehnologija, Vipnet će nastaviti povezivati ljude i stvari korištenjem mreže visoke kvalitete, propusnosti i kapaciteta. Treći razlog leži u činjenici da će ovo partnerstvo biti iskorišteno za transformiranje 4G mreže prema LTE Advanced Pro i 5G mrežama temeljenim na najnovijim naprednim radio funkcionalnostima poput višestrukog MIMO-a, napredne antenske tehnologije i nove arhitekture pristupne mreže. Takva heterogena mreža sa superiornim tehnološki naprednim funkcionalnostima, omogućit će Vipnetovim stručnjacima da nastave pružati najbolje korisničko iskustvo u Hrvatskoj.

Miroslav Kantolić, direktor prodaje i marketinga za Vipnet, Ericsson Nikola Tesla ističe: „Potpisivanje ovakvih ugovora je uvijek veliko zadovoljstvo, prije svega zato jer potvrđuju dugogodišnje partnerstvo i pružaju dodatnu motivaciju za cijeli tim kolega koji svojim predanim radom doprinose partnerskom ozračju. Ovim putem zahvaljujem im na tome. Nove tehnologije uvijek su izazov i prostor za inovacije. Drago mi je da je Vipnet odlučio nastaviti partnerstvo s Ericsson Nikolom Teslom u stvaranju novih vrijednosti i pružanju najboljih komunikacijskih usluga korisnicima u Hrvatskoj.“

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice