Novosti


SOFTCOM 2017

  Kategorije: Događanja Priznanja

Jubilarna 25. međunarodna znanstvena konferencija o softveru, telekomunikacijama i računalnim mrežama SoftCOM 2017 i ovaj je put u Split privukla predstavnike vodećih znanstvenih institucija i tehnoloških kompanija. Redoviti i značajni programski partneri konferencije su korporacija Ericsson i Ericsson Nikola Tesla.

Milan Živković, direktor strategije i razvoja poslovanja Ericssona Nikole TesleTako je, u okviru plenarne sjednice i svečanog otvorenja u petak, 22. rujna 2017. u velikoj dvorani hotela Radisson Blu Split, plenarni govor održao dr. Šandor Albrecht, direktor istraživačkog odjela Ericssona iz Stockholma, dok je Milan Živković, direktor strategije i razvoja poslovanja Ericssona Nikole Tesle, pozdravio skup istaknuvši snažno partnerstvo kompanije sa Softcomom i njegovim organizatorima. SoftCOM je uručio posebnu nagradu našoj tvrtki za dugogodišnje partnerstvo u organizaciji i provedbi konferencije.

U okviru programa održano je ukupno 157 prezentacija znanstvenih i stručnih radova od kojih će čak 104 znanstvena rada biti uvršteni u bazu znanstvenih radova IEEE Xplore Digital Library.  Otvorenje Softcoma 2017Tehnički program konferencije obuhvatio je 20 sjednica, uključujući dvije specijalne sjednice i pet simpozija: “Pametna okruženja i tehnologije IoT”, “Simpozij o ad hoc i senzorskim mrežama”, “Ekološka elektromagnetska kompatibilnost”, “Zeleno umrežavanje i računalstvo” te “Informacijska sigurnost i intelektualno vlasništvo”. Specijalna sjednica “Kvaliteta usluga u fiksnim i bežičnim mrežama” organizirana je u suradnji sa Sveučilištem Haute Alsace iz Francuske, a specijalna sjednica “Napredne obrazovne tehnologije” u suradnji s Prirodoslovno-matematičkim fakultetom iz Splita. Radionicu o IoT-u te gradovima prilagođenima starijim osobama i uslugama za zdravo starenje organizirala je istraživačka grupa sa Sveučilišta Salento iz Italije.

Program Gospodarskog foruma obuhvatio je dvije panel diskusije: “Telco i ICT” te “Dinamičke inovacije”, posvećene uvođenju novih tehnologija i inovacija u području ICT-a, organizirane u suradnji s Ericssonom Nikolom Teslom. Kompanija je također sudjelovala u organizaciji i realizaciji “6. radionice o softverskom inženjerstvu u praksi”.

Zavidan interes ostvario je i okrugli stol na temu informacijske sigurnosti i intelektualnog vlasništva organiziran u suradnji s Hrvatskom regulatornom agencijom za mrežne djelatnosti (HAKOM), Pravnim fakultetom u Splitu i Fakultetom elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, koji je istaknuo brojne aktualne probleme.

Konferencija je kroz tri dana rada pružila dobru priliku za raspravu između znanstvenika te posebno znanstvenika i ljudi iz gospodarstva o tehnološkim izazovima i potrebama za novim tehnologijama čija primjena može unaprijediti poslovanje i svakodnevni život. U okviru znanstvene konferencije prezentirana su i dva znanstvena rada iz naše tvrtke, a ukupno je, kroz razne aktivnosti, bilo prisutno petnaest stručnjaka iz Ericssona Nikole Tesle.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice