Novosti


Dallas odabrao Ericssonovo rješenje za pametno upravljanje prometom

  Kategorije: Ugovori

Uvođenje Ericssonovog rješenja za povezani gradski prijevoz smanjit će prometne gužve te će se omogućiti razmjena podataka među gradovima i naseljima kako bi putnici imali sigurnije ceste. Nadalje, poboljšat će se povezanost sustava kako bi se povećala učinkovitost i smanjili troškovi.

Grad Dallas odabrao je Ericsson za implementaciju i usluge posluživanja sustava za napredno upravljanje prometom (Advanced Traffic Management System (ATMS)), koji se temelji na Ericssonovom rješenju za povezani gradski prijevoz. Vizija koju grad ima za prometni sustav intuitivno je sučelje jednostavno za uporabu, kojim se automatizira i pojednostavljuje nadzor nad sustavom, upravljanje njime i njegovo održavanje te nadzor nad njegovim funkcioniranjem u raznim institucijama, kao i među gradovima i naseljima.

Rješenje za povezani gradski prijevoz omogućit će Dallasu i susjednim gradovima prikupljanje i analiziranje različitih podataka u stvarnom vremenu prikupljenih iz prometnih senzora i kamera kako bi se moglo dinamički upravljati semaforima, svjetlosnom signalizacijom u blizini škola i izmjenjivim prometnim znakovima. Ovo rješenje dat će Dallasu detaljniji uvid u probleme u prometu te mu pomoći u operativnom donošenju odluka u cilju poboljšanja protoka prometa.

William Finch, direktor odjela za informacijske tehnologije u Gradu Dallasu, izjavio je: „Pametan način da se postane pametnim gradom ciljana je usredotočenost na to da podaci budu upotrebljivi u praksi. Ericssonovo rješenje nudi velik potencijal putem modernizacije naše tehnologije za upravljanje prometom. Upravo ćemo iz te tehnologije dobivati pouzdanije podatke koji vode do kvalitetnije poslovne analize, što će u konačnici poboljšati naš sustav.”

Glavne su značajke sustava:

  • Ekosustav za dijeljenje podataka i usluga sustava s drugim organizacijama u kontroliranom okruženju kako bi se intenzivirala suradnja i jačanje uloge drugih institucija, putnika i pružatelja usluga prijevoza.
  • Nadzorna ploča na kojoj će biti središnji prikaz statusa svih sustava vidljiv svim tijelima radi bržeg otklanjanja grešaka.
  • Ključni pokazatelji uspješnosti radi nadzora i praćenja izvršenja ciljeva grada i rezultata isporučitelja u cilju upravljanja izvršenjem i ugovorima.
  • Automatizacija u kojoj jedan sustav pokreće drugi ili ga obavještava pri prekoračenju određenih vrijednosti kako bi se dobio brži odgovor i smanjilo radno opterećenje. 

Jeff Travers, voditelj odjela za razvoj Interneta stvari u Ericssonu, istaknuo je: „Kvaliteta infrastrukture gradskog prijevoza značajan je čimbenik pri donošenju odluka povezanih s ulaganjem u poslovanje i industriju. Metropolitansko područje čiji je najveći grad Dallas jedno je od područja s najbržim rastom broja stanovnika u državi. Naše rješenje za povezani gradski prijevoz omogućit će gradu učinkovitije upravljanje sve gušćim prometom i povećanje sigurnosti vozača, a sve to uz niže troškove.”

Realizacija je počela krajem 2017. godine, a sustav bi trebao proraditi u punom opsegu do 2020. godine.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice