Novosti


Ericsson i partneri ostvarili važan korak na putu prema 5G komercijalnom radu u Sjevernoj Americi

  Kategorije: Tehnološki noviteti Trendovi Ugovori

Prvi javni 5G New Radio (NR) over-the-air (OTA) podatkovni poziv na 39 GHz mmWave pojasu. U demonstraciji rada korišteni su komercijalno dostupni proizvodi: Ericsson Radio System AIR 5331 i Intel® 5G Mobile Trial Platform. Uspješni testovi interoperabilnosti značajan su korak za korištenje komercijalnih 5G uređaja i osiguravaju spremnost mreže i ekosustava. Ovo je značajna novost u 5G svijetu nakon nedavno objavljenog 3,5 milijarde dolara vrijednog ugovora Ericssona i sjevernoameričkog operatora T-Mobile vezanog uz 5G.

Kako se lansiranje 5G usluga sve više približava Ericsson i Intel, uz AT&T i T-Mobile, potvrđuju snagu 5G ekosustava. Partneri su uspješno demonstrirali Non-Standalone (NSA) 5G NR interoperabilnost korištenjem 39 GHz spektra – frekvencijskog pojasa na kojem će 5G usluge biti uvedene u Sjevernoj Americi.

Demonstracija se odvila na Mobile World Congress Americas (MWCA) i prvi je javni 5G NR OTA podatkovni poziv na 39 GHz mmWave pojasu. Komercijalno dostupni proizvodi Ericsson Radio System AIR 5331 i Intel® 5G Mobile Trial Platform, daljnja su potvrda 5G ekosustava.

Fredrik Jejdling, izvršni potpredsjednik i čelni čovjek jedinice Mreže u Ericssonu, kaže: “Ovo postignuće dokazuje da je 5G spreman za poslovanje. Zajedno s našim partnerima nastavljamo pokazivati da su i tehnologija u pozadini i ekosustav spremni.”

Asha Keddy, potpredsjednik Intela i čelni čovjek jedinice Sljedeća generacija i standardi, potvrđuje: “Ovaj javni 5G NR OTA podatkovni poziv na 39 GHz mmWave pojasu, na opremi više isporučitelja, dokazuje da smo dostigli novu razinu interoperabilnosti. Ovaj uspješni over-the-air test korištenjem pojasa na kojem će biti uvedene 5G usluge u Sjevernoj Americi, pokazuje da su i mreža i ekosustav spremni.”

Novi mmWave pojasevi su zahtijevali intenzivno testiranje interoperabilnosti 3GPP standarda, a demonstracija na MWCA je ključni korak za optimizaciju performansi i osiguravanje spremnosti 5G mreže i ekosustava.

„Čestitke Intelu i Ericssonu na postizanju ovog važnog koraka. Ovaj 39 GHz sustav koji će biti prikazan na MWCA pokazuje nastavak napretka u industriji u prelasku s predstandardnih sustava na sustave temeljene na standardima u cijelom nizu važnih mmWave pojaseva ” kaže Igal Elbaz, stariji potpredsjednik odgovoran za bežične tehnologije u AT&T-u.

“Intenzivno smo radili na komercijalnoj dostupnosti 5G, ostvarujući niz važnih koraka na ovom putu“, tvrdi Neville Ray, tehnički direktor operatora T-Mobile i dodaje: “Iznimno sam ponosan na tim koji je ostvario 3GPP-temeljen 5G podatkovni poziv na opremi više isporučitelja koristeći Ericssonove komercijalne radijske uređaje i Intelov RF čip.”

Ovo je značajna novost u 5G svijetu nakon nedavno objavljenog 3,5 milijarde dolara vrijednog višegodišnjeg ugovora Ericssona i sjevernoameričkog operatora T-Mobile vezanog uz nacionalnu 5G mrežu.

5G može omogućiti napredak svim industrijama. Ericssonov izvještaj vezan uz 5G poslovni potencijal pokazuje da operatori mogu imati velike koristi na ovom tržištu za koje se predviđa da će 2026. godine biti vrijedno 619 milijardi dolara.
 

Više informacija

Ericsson and industry partners advance 5G commercial readiness in North America

T-Mobile and Ericsson sign major $3.5 billion 5G agreement

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice