Novosti


HACK IT DAYZ

  Kategorije: Događanja


Treći HACK IT DAYZ Hrvatskoga Telekoma je tijekom proteklog vikenda okupio više od 200 sudionika, stručnjaka, predavača i mentora koji se bave poduzetništvom, inovacijama i tehnologijom u najrazličitijim djelatnostima.

Glavna tema bila je posvećena izazovima video komunikacije u skoroj budućnosti, a pobijedio je tim Emoji i njihovo rješenje koje osobama oštećenog sluha i njihovim sugovornicima olakšava video komunikaciju. Veliku podršku organizaciji ovog uspješnog eventa dala je i kompanija Ericsson Nikola Tesla. Tako je prof.dr.sc. Darko Huljenić, direktor istraživanja Ericssona Nikole Tesle sudjelovao u ulozi suca, a kompanijski stručnjaci Goran Kopčak i Hrvoje Kolarić u ulozi mentora. Kompanija je dala doprinos i kroz atraktivnu diskusiju našeg predstavnika na okruglom stolu „5G za sve“ posvećenom primjeni ove recentne tehnologije u kontekstu video komunikacije.

Događanje se bavilo širokim rasponom tema, uz predavanja renomiranih poduzetnika, menadžera, stručnjaka i umjetnika: od prezentacije Luke Abrusa koji  je budućim tehnološkim poduzetnicima na vlastitom primjeru savjetovao kako razviti unosan startup i poslovati na međunarodnom tržištu, do završnog panela „5G za sve“. Iz mnoštva zanimljivih teza posebno se izdvojila ona iz uvodnog predavanja koje je iznenadilo većinu prisutnih tvrdnjom da su ideje potpuno bezvrijedne, a jedino realizacija ima stvarnu dodanu vrijednost.

U završnom panelu, posvećenom primjeni 5G tehnologije u kontekstu video komunikacije, Nataša Malić je, s pozicije osobe odgovorne za pristupne mreže u Hrvatskom Telekomu, naglasila kako je brzi internet vrlo teško demonstrirati najširoj publici te su i načini predstavljanja vrlo važni kako bi javnost shvatila korisnost i naprednost 5G, dok je Boris Jukić, voditelj TV i multimedijskih rješenja u Ericssonu Nikoli Tesli istaknuo prednost Hrvatske u odnosu na regiju, s obzirom da je podatkovni 5G promet ovdje realno ostvariv i izvediv, što za nas predstavlja veliku komparativnu prednost.

No, sve prezentacije, rasprave i predložena rješenja proizašla iz uzbudljivog dvodnevnog druženja upućuju na to da je ključ uspjeha i sigurne budućnosti ipak u rukama je inovatora svjesnih da je smisao tehnologije upravo u njezinoj primjeni u najrazličitijim područjima poslovanja, većoj kvaliteti života pojedinca i dobrobiti za sve.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice