Novosti


Ericsson Nikola Tesla i Crnogorski Telekom dogovorili suradnju u narednom razdoblju

  Kategorije: Investitori Projekti


Sukladno okvirnom sporazumu između Crnogorskog Telekoma i Ericssona Nikole Tesle, Nikola Ljušev, izvršni direktor Crnogorskog Telekoma i mr. sc. Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle u Podgorici su 19. prosinca dogovorili suradnju vrijednu više od 50 milijuna kuna vezanu uz novi investicijski ciklus Crnogorskog Telekoma do kraja 2021. godine u području radijske pristupne mreže i mobilne jezgrene mreže te drugih značajnih projekata.

Radijska mreža Crnogorskog Telekoma bit će modernizirana najnovijim proizvodima i rješenjima iz portfelja Ericssonovog radijskog sustava (Ericsson Radio System) koja će podržavati postojeće tehnologije, a također će biti spremna i za nadolazeću petu generaciju mobilne tehnologije. Valja istaknuti i da navedeni sustav nudi vodeće performanse u pogledu ugljikovog otiska uz najnižu potrošnju energije. Ova nadogradnja će građanima Crne Gore osigurati potreban kapacitet i brzine prijenosa za sve zahtjevnije mobilne aplikacije. 

Suradnja će u navedenom razdoblju uključivati i nadogradnju mobilne jezgrene mreže Crnogorskog Telekoma najnovijim Ericssonovim softverskim rješenjima što će doprinijeti boljem korisničkom iskustvu. Od projekata, u narednoj godini ističemo projekt migracije postojećeg sustava operativne podrške na najnovije Ericssonovo rješenje za nadzor i upravljanje mrežom (Ericsson Network Manager) čime će se olakšati brza reakcija na terenu i osigurati kontinuirana visoka kvaliteta usluga korisnicima crnogorskog operatora.

Nikola Ljušev, izvršni direktor Crnogorskog Telekoma izjavio je: „U posljednje tri godine Telekom je investirao preko 250 milijuna kuna u razvoj mobilne mreže. Predvodnici smo procesa digitalizacije u Crnoj Gori i već u ovoj godini tržištu smo ponudili koncept „pametnih gradova“ i inovativna sistemska rješenja koja čine život jednostavnijim i kvalitetnijim za građane, a tvrtkama i javnoj upravi omogućavaju novi nivo efikasnosti. Nastavak suradnje s kompanijom Ericsson Nikola Tesla omogućit će daljnje unaprjeđenje performansi naše mreže i budući razvoj NB IoT i 5G tehnologije, kako bi našim korisnicima omogućili pristup još širem spektru suvremenih usluga i tehnologija, a ekonomiji Crne Gore pružili nove razvojne šanse.”

Gordana Kovačević je prigodom potpisivanja komentirala: „Drago mi je da nastavljamo naše uspješno dugogodišnje partnerstvo s Crnogorskim Telekomom, vodećim telekomunikacijskim operatorom u Crnoj Gori. U skladu s potpisanim sporazumom, mreža našeg kupca će biti još učinkovitija u budućnosti. Ovaj sporazum je važan korak Crnogorskog Telekoma na putu prema petoj generaciji mobilne komunikacije koja će donijeti novo, još atraktivnije, korisničko iskustvo kao i dobrobiti gospodarstvu te društvu u cjelini.“

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice