Novosti


Sat za planet Zemlju

  Kategorije: Događanja


Ericsson Nikola Tesla Grupa aktivno se uključila u globalnu akciju “Sat za planet Zemlju” u organizaciji Svjetskog fonda za prirodu (WWF), tijekom koje se u subotu, 30. ožujka, od 20:30, na sat vremena gase sva svjetla koja ne ugrožavaju vitalne sigurnosne i poslovne funkcije. Pozivamo naše zaposlenike, kupce, poslovne partnere i sve građane da u skladu s ovogodišnjim sloganom „Skini se s plastike, navuci se na prirodu!“ daju i svoj osobni doprinos održivom napretku i budućnosti našeg planeta.

Akcija, pod međunarodnim nazivom Earth Hour, prvi je put održana u Sydneyu 2007. godine, a danas se javna i dekorativna rasvjeta gasi u više od 180 zemalja pa će čak i najpoznatije svjetske znamenitosti, u znak potpore pokretu za očuvanje prirode, simbolički utonuti u mrak. Hrvatska je službeno dio ovog pokreta od 2009. godine, a u njemu značajnu ulogu ima i korporacija Ericsson, čiji smo pridruženi član.

Ericsson je svjestan da su klimatske promjene među najkritičnijim izazovima s kojima se suočava svjetska populacija. Smanjenje emisija ugljikovog dioksida na razinu predviđenu Pariškim sporazumom o klimi ključno je za zadržavanje prosječnog porasta temperature ispod 2°C. To znači da se emisije CO2 moraju smanjiti za 50 posto u svakom desetljeću do 2050. godine, a usvajanje novih tehnologija i digitalna revolucija mogu pomoći u postizanju tih ciljeva. 5G, IoT i umjetna inteligencija smanjuju potrebe za putovanjem i fizičkim prijevozom te povećavaju učinkovitost procesa u mnogim sektorima pa naš portfelj postavlja jedan od temelja za društvo s niskom razinom ugljika.

K tome, Ericsson se obvezao na tzv. Inicijativu temeljenu na znanstvenim osnovama tj. na niz ciljeva za koje se pokazalo da su u skladu s Pariškim sporazumom o klimi, želeći smanjiti vlastite emisije ugljikovog dioksida za 35 posto do 2022. godine u odnosu na početnu vrijednost za 2016. godinu. To odgovara uklanjanju 80.000 automobila s ceste uz pretpostavku prosječnog načina vožnje i potrošnje goriva.

Vidimo da je održivost također na umu naših kupaca koji imaju za cilj smanjiti svoj utjecaj na okoliš; a mi im možemo pomoći svojim portfeljom energetski učinkovitih mrežnih rješenja. Razni operatori počinju provoditi kružno gospodarstvo, a mi ih u tome aktivno podupiremo.

Budući da Ericsson također simbolički isključuje sva svjetla koja nisu bitna u svojim poslovnim zgradama, pozivamo Vas da isto učinite i Vi. Priroda nam je od životne važnosti, ona podstiče naš gospodarski napredak i razvoj, naše zdravlje, blagostanje i opstanak pa je ne bismo smjeli gurnuti preko granica održivosti.

Pokažite da ste i Vi toga svjesni - pridružite se akciji Sat za planet Zemlju.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice