Novosti


Ericsson Nikola Tesla u EU projektu modernizacije ICT studijskih programa

  Kategorije: Projekti


Ericsson Nikola Tesla sudjeluje u projektu Europske Unije pod nazivom „BENEFIT - Boosting the telecommunications engineer profile to meet society and industry needs“. Cilj projekta je modernizirati studije u području ICT tehnologija u regiji Zapadni Balkan.

Unatoč činjenici da su telekomunikacije veoma važan dio današnjeg globalnog gospodarstva, sveučilišta navedene regije svjedoče smanjenju broja studenata koji upisuju studijske programe vezane uz ICT tehnologije. Jednu od najvećih poteškoća koja doprinosi ovome problemu predstavlja veoma dinamična transformacija telekomunikacijske industrije zbog koje studijski programi često ne mogu pratiti tržišna kretanja. Stoga inicijative Europske Unije nastoje modernizirati studije u ovom području s ciljem da studijski programi postanu privlačniji studentima, a studenti spremniji zakorače na tržište rada.

Jedna od takvih inicijativa je i spomenuti projekt u kojemu sudjeluje i naša kompanija. U projekt je uključeno 15 akademskih i industrijskih partnera iz Austrije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Naša uloga u projektu između ostalog uključuje razvoj okvira za provođenje studentskih praksi i posjeta industriji te analizu potrebnih kompetencija koje moderno telekomunikacijsko tržište zahtijeva od ICT stručnjaka. Rezultati projekta namijenjeni su daljnjem unaprjeđenju i ažuriranju studijskih programa koji se provode na partnerskim sveučilištima u Srbiji i Bosni i Hercegovini. U okviru projekta studenti partnerskih sveučilišta će sudjelovati i u radu ovogodišnje radionice Ljetni kamp Ericssona Nikole Tesle za koji su prijave još uvijek otvorene.

Više informacija o projektu možete pogledati na web stranicama: www.project-benefit.eu

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice