Novosti


Ostvarujući Tesline ideje

  Kategorije: Događanja Portfelj

Malo je ljudi čiji značaj i utjecaj odolijeva testu vremena. No, za vizionara i genijalnog izumitelja Nikolu Teslu čiji rođendan obilježavamo 10. srpnja, naše se vrijeme čini primjerenije jer su u njemu mnoge od njegovih ideja zaživjele.

Nikola TeslaŠtoviše, mnoge su u svakodnevnoj upotrebi, a život je postao nezamisliv bez informacijsko-komunikacijskih tehnologija čiji se obrisi naziru u Teslinim riječima. Sjetimo se samo njegove izjave iz 1926. godine:

"Kada se bežična tehnologija proširi, cijela Zemlja će se pretvoriti u jedan veliki mozak. (…) Moći ćemo komunicirati međusobno kad god to poželimo, bez obzira na udaljenost. I ne samo to, već ćemo pomoću televizije i telefona savršeno moći vidjeti i čuti jedni druge, bez obzira na udaljenost koja može biti čak i nekoliko tisuća kilometara, a instrumenti koji će nam to omogućiti bit će jako jednostavni u usporedbi s današnjim telefonima. Čovjek će telefon moći nositi u džepu".

Nikola Tesla uzor nam je i kao znanstvenik i kao čovjek koji je neumorno promišljao dobrobit čovječanstva. Ericsson Nikola Tesla inspirirana radom i pronalascima svojeg imenjaka njeguje izvrsnost znanstvenoistraživačkog rada i usmjerenost na kreiranje visoko-tehnoloških rješenja kojima je cilj ljudima olakšati i poboljšati život i rad u današnjem digitalnom društvu. Stručnjaci se u našoj kompaniji bave tehnologijom budućnosti i s kolegama u drugim dijelovima svijeta rade na projektima koji bi, vjerujemo, zaintrigirali i samog Teslu.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice