Novosti


Priznanje Gordani Kovačević

  Kategorije: Događanja Priznanja

U okviru 9. međunarodne konferencije “Žene u biznisu” poslovni tjednik Lider i tvrtka Bisnode su objavili listu najmoćnijih žena hrvatskog biznisa. Predsjednica Ericssona Nikole Tesle Gordana Kovačević dugi je niz godina bila u izboru najutjecajnijih žena, a zatim je i četiri puta zaredom proglašena najmoćnijom žena hrvatskog biznisa. Zbog toga je ove godine žiri dodijelio Gordani Kovačević posebno priznanje za ukupan doprinos hrvatskom gospodarstvu.

„Ono  na čemu smo joj osobito zahvalni njezin je snažan javni angažman na promicanju izvrsnosti u poslovanju,  na promicanju visokih standarda, integriteta i etičnosti  u društvu te na onome što je učinila za popularizaciju STEM zanimanja, osobito među mladim djevojkama, a mnogima je postala trajni uzor“, istaknula je Manuela Tašler, zamjenica glavnog urednika tjednika Lider, u ime žirija. 

Uz svečano proglašenje, velik broj uglednih predstavnica i predstavnika domaćeg i svjetskog biznisa i javnog života bavio se uvijek aktualnim temama prava, položaja, interesa i zahtjeva s kojima se susreću poslovne žene. U panelu najmoćnijih žena hrvatskog biznisa Gordana Kovačević je zahvalila na nagradi i poručila:
- Veliko je zadovoljstvo biti u društvu kolegica koje vlastitim primjerom, svakodnevno obnašajući zahtjevne dužnosti u svojim kompanijama, dokazuju hrabrost i sposobnost žena liderica. Mislim da su nam svima zajedničke upornost i predanost bez obzira u kojoj industriji i na kojoj poziciji radimo. 
Mladim ljudima bih poručila da o svom profesionalnom putu odluče glavom, ali i srcem. Bez ljubavi i strasti prema poslu koji radite će teški dani biti još teži, a cilj još dalji. Radite kako biste ispunili, ne tuđa, već vlastita očekivanja, ali učinili dobro za širi interes, te ne bježite od odgovornosti. Odgovornost je obveza, ali i motivacija. Osobno, u životu svemu pristupam kao izazovu koji me potiče da budem, inženjerski rečeno, bolja verzija mene. Postavim cilj, okružim se kvalitetnim ljudima, dam maksimum i predano radim do kraja.  U tom radu učim i razvijam se, pronalazim zadovoljstvo u brojnim malim koracima do cilja i uživam u stvaranju. A onda niti rezultati ne izostaju. U njima pronalazim snagu za dalje. Vjerujem u ravnopravnije društvo budućnosti. Ako moj rezultat, način rada te vođenja timova i organizacija uspiju motivirati i osnažiti bar jednu mladu osobu, opravdala sam ovo priznanje i iskazanu čast. 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

Galerija slika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice