Novosti


Za veći broj IT djevojaka

  Kategorije: Događanja

U povodu provedbe Deklaracije o posvećenosti pitanju žena u digitalnom svijetu, Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva organizirao je okrugli stol pod nazivom "Postani i TI, djevojka IT". Drugo izdanje ovog skupa održano je na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija u Osijeku (FERIT), a podršku većoj angažiranosti žena u digitalnom svijetu dala je i naša kompanija.

Okrugli stol: Postani i TI, djevojka IT

Jedan od načina kojim se može poboljšati zanimanje djevojaka za IT industriju je svakako promoviranje dobrih iskustava ženskih uzora u području informacijsko-komunikacijskih tehnologija. Stoga su govornice na okruglom stolu, mahom stručnjakinje iz različitih kompanija i institucija, okupljenim djevojkama iz viših razreda srednjih škola govorile o vlastitom profesionalnom putu. Pričom o svom uspjehu hrabrile su ih u njihovoj odluci za STEM zanimanja.

Ovakvu poruku uputila je i Marina Simunić, stručnjakinja zaposlena u osječkom R&D centru Ericssona Nikole Tesle.

- Ako ste dobre u matematici, logici i informatici, odlučite se za IT sektor. Posla ima za sve stručnjake STEM profila, a poslovi su raznoliki i zanimljivi. Možete programirati, testirati, raditi na razvojnim studijama... I to ovdje, u Osijeku, ne morate ići nigdje dalje. 

Dobru perspektivu za IT djevojke u Osijeku istaknuli su i Grad Osijek i FERIT. Iako je i dalje prisutan nesrazmjer muškaraca i žena u ovoj industriji, pomaci postoje, zadovoljna je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš. Dekan FERIT-a prof. dr. sc. Drago Žagar spomenuo je brojne aktivnosti samog fakulteta kojima se želi povećati sadašnji udjel studentica od 15-20%, jer ova industrija pruža brojne mogućnosti i jača poziciju žena na tržištu rada.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice