Novosti


Čista voda – ključna za očuvanje zdravlja

  Kategorije: Trendovi

Posebne okolnosti u kojima, dok traje pandemija koronavirusa, obilježavamo ovogodišnji Svjetski dan voda 22. ožujka, najbolje govore o važnosti vode u očuvanju zdravlja i spašavanju života. Budući da je higijena ruku ključna za ograničavanje širenja COVID-19, ali i mnogih drugih zaraznih bolesti, dok sa svih strana dopiru apeli o redovitom pranju ruku, pravi je trenutak da osvijestimo činjenicu koliko je važno raspolagati dovoljnim zalihama čiste vode kojima možemo zaštitili sebe, svoje bližnje i zajednicu.

Ovogodišnja tema, posvećena je povezanosti klimatskih promjena i zaštite voda, a njen slogan: „Ne možemo si priuštiti čekanje. Svatko ima ulogu.“, teško može biti aktualniji.

22 March - World Water DayPremda toga vrlo često nismo svjesni, očuvanje voda i klimatske promjene su neraskidivo povezane na puno više načina od onih očiglednih. Topljenje leda na polarnim kapama podiže razinu mora te prijeti mnogim gradovima i ekosustavima, ponajprije u deltama rijeka, no istodobno prijeti i oslobađanjem golemih količina ugljikovog dioksida „zarobljenog“ u naslagama koje smo nekoć, očito pogrešno, smatrali vječnim ledom. Flora mora i oceana apsorbira veću količinu CO2 od Amazonske prašume pa gotovo svakodnevno otkrivamo da su uzroci, ali i posljedice, narušavanja osjetljive prirodne ravnoteže sveobuhvatniji i dalekosežnijih od onih „vidljivih na prvi pogled“.

Premda je odgovornost za najveća zagađenja u domeni međunarodne zajednice, to nas ne amnestira od nečinjenja na kompanijskoj i osobnoj razini. Ericsson Nikola Tesla tako, zajedno s partnerima, provodi niz aktivnosti, poput WaterQ projekta, vezanih uz istraživanje primjenjivosti ICT-a u prikupljanju podataka i povećanju transparentnosti informacija o stanju voda. To uključuje i procjenu rizika vezanih uz utjecaj kvalitete vode na javno zdravlje i vodene ekosustave.

U osobnom životu, načina za djelovanje također ima u izobilju. Sada kada smo puno više u kući zajedno s djecom i ukućanima - pravi je trenutak za poticanje vlastitim primjerom. Brižniji odnos prema okolišu, od izbora sredstava za higijenu i čišćenje koje upotrebljavamo u kućanstvu do zatvaranja slavine kad nam voda uistinu ne treba – osobna je odgovornost i potencijalni doprinos svakoga od nas sigurnijoj budućnosti za sve .

Stoga #SafeHands na #WorldWaterDay (ali ne zaboravite zatvoriti slavinu!)

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice