Novosti


Digitalna transformacija u europskoj željezničkoj industriji

  Kategorije: Tehnološki noviteti

Pridruživanjem velikom industrijskom udruženju europskih proizvođača vlakova i dobavljača željezničke opreme (UNIFE), Ericsson jača svoju opredijeljenost za razvoj kritičnih mrežnih kapaciteta za željezničku industriju.

Kao članica UNIFE-a, korporacija će 5G rješenjima za budući željeznički mobilni komunikacijski sustav (FRMCS) dati važan doprinos ubrzanju modernizacije željezničkih komunikacija i pružiti podršku željezničkom sektoru u iskorištavanju potencijala digitalizacije radi poboljšanja kvalitete i učinkovitosti rada, iskustva putnika i sigurnosti mreže i podataka.

Temeljne promjene u tehnologiji koje dolaze sa standardizacijom budućih željezničkih mobilnih komunikacijskih sustava koji će se temeljiti na 5G mrežama omogućit će željezničkoj industriji učinkovito suočavanje s izazovom digitalizacije i transformacije poslovanja.

Manuel Ruiz, voditelj kritičnih mreža misije Ericssona, ističe da su mnogi pružatelji komunikacijskih usluga u Europi već odabrali Ericssonovu 5G tehnologiju. Još u 2018. godini, Ericsson i Swisscom pokazali su mrežne odsječke s-kraja na-kraj koji zadovoljavaju potrebe željezničkog sektora, a već danas Ericsson

Kao članica UNIFE-a, korporacija će također moći sudjelovati u inovacijskim i istraživačkim projektima koje financira EU. Izgrađene na vodećoj 4G i 5G tehnologiji, Ericssonove ključne kritične mreže i aplikacije pružaju sigurne i otporne usluge sljedeće generacije koje karakteriziraju mobilne širokopojasne komunikacije visokih performansi. 

Digitalna preobrazba poslovanja korištenjem novih informacijsko-komunikacijskih tehnologija unaprjeđuje mnoge sektore pa tako i prometni, a rješenja koja u tom segmentu nudi Ericsson Nikola Tesla, temelje se na iskustvima globalne korporacije i u suglasju su s međunarodnim standardima i odgovarajućim propisima za područje prometa RH i EU.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice