Novosti


TDC Danska uveo 5G u suradnji s Ericssonom

  Kategorije: Projekti

Zahvaljujući Ericssonovoj učinkovitoj organizaciji na terenu, danski pružatelj komunikacijskih usluga TDC nadmašio je plan uvođenja 5G mreže. Brza implementacija omogućila je lansiranje 5G u većem dijelu Danske već 7. rujna, a u uspostavi terenske organizacije, izgradnji i optimizaciji ove mreže značajnu ulogu imaju stručnjaci Ericsson Nikola Tesla Grupe.

Integracijski centar izvrsnosti ENT, kao dio globalne servisne organizacije u području mreža, sudjeluje na projektu s više stručnjaka u području integracije, a dosadašnje aktivnosti uključivale su i primjenu različitih alata, vođenje implementacije te izradu izvedbene dokumentacije.

Uvođenje Ericssonovih 5G proizvoda i rješenja započelo je u listopadu 2019. godine. Od tada je gotovo 3.000 baznih stanica opremljeno Ericssonovom 5G tehnologijom u cijeloj Danskoj, što iznosi više od 100 lokacija tjedno. Samo u jednom danu Ericssonovi djelatnici na terenu uveli su 5G na 35 lokacija.

5G u najvećim gradovima

TDC je lansirao 5G na frekvenciji od 3,5 GHz u glavnim danskim gradovima, uključujući Kopenhagen. Kontinuiranim brzim uvođenjem plan uvođenja će biti nadmašen za otprilike tri mjeseca i omogućit će pokrivanje u cijeloj zemlji do kraja 2020. godine.

Ericssonovi inženjeri postavljaju TDC-ovu 5G mrežu u HelsingøruAndreas Pfisterer, izvršni direktor, TDC NET, kaže: „Sretan sam i ponosan što smo tako brzo ispunili svoje ambicije za 5G pokrivanje na nacionalnoj razini i omogućili iznimno velike brzine u središtu Kopenhagena, Odensea, Aarhusa i Helsingøra. Ovo je važno u trenutku kada nam je više nego ikad potrebna jaka infrastruktura kao odgovor na korištenje mobilnih podataka koje raste i do 40 posto godišnje. "

Jenny Lindqvist, čelnica Ericssona za sjevernu i srednju Europu, kaže: „Vrlo smo usko surađivali s TDC-om kako bismo brzo odgovorili na njihove potrebe za implementacijom 5G koja će donijeti velike koristi danskim potrošačima i industriji. Naše središte inovacija - zajednički TDC-ov i Ericssonov tim koji pokreću inovacije i nove poslovne prilike povezane s 5G - igrat će važnu ulogu u tome. Kao rezultat, s Grundfosom je već postavljena prva industrijska 5G mreža u Danskoj, a u tijeku je razvoj novih mogućnosti povezanih s 5G u ključnim sektorima poput proizvodnje, zdravstva, medija i zabave."

Ericssonovo vodstvo u 5G

Ericsson je najavljen kao TDC-ov pružatelj usluga za 5G radijsku i jezgrenu mrežu u ožujku 2019. godine. Od rujna 2019. Ericsson uz pomoć Ericsson Operations Engine upravlja i TDC-ovom mobilnom mrežom.

Ericssonovo 5G partnerstvo s TDC Danska uključuje proizvode i rješenja za radijsku pristupnu mrežu te jezgrena rješenja iz Ericssonovog 5G portfelja.

Ericsson trenutno ima 108 komercijalnih 5G sporazuma i ugovora s jedinstvenim pružateljima komunikacijskih usluga, od čega je 59 5G mreža već u radu.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice