Novosti


Izvještaj MIT-a: 5G i prilike za poslovni sektor

  Kategorije: Trendovi

Novi izvještaj Massachusetts Institute of Technology (MIT)Technology Review Insights, pod nazivom „5G i prilike za poslovne korisnike“, istražuje strategije pružatelja komunikacijskih usluga za izgradnju novih usluga i transformaciju svojih tehnoloških okolina kako bi ostvarili nove prihode na tržištu poslovnih korisnika.

Automatizacija u industrijiU izvještaju, nastalom u suradnji s Ericssonom, rukovoditelji iz 9 vodećih pružatelja usluga daju svoju viziju kako najbolje iskoristiti prilike koje 5G nudi u segmentu poslovnih korisnika. Izvještaj daje prikaz stvarnih inicijativa, strategija i studija slučaja o tome kako operatori pružaju 5G i inovativna rješenja za poslovne korisnike, u suradnji s velikim ekosustavom partnera te koristeći prednosti operativnih sustava podrške, sustava poslovne podrške, tehnologije oblaka i umjetne inteligencije.

Slijede glavni zaključci izvještaja.

Na tržištu poslovnih korisnika, pružatelji usluga se transformiraju iz pružatelja povezanosti u kreatore usluga za poslovne korisnike. IoT, softverski definirane mreže širokog područja (SD-WAN), oblak, automatizacija i više-pristupno edge računarstvo (eng. multi-access edge computing) imaju kritične uloge u vrijednosnim lancima kupaca. U budućnosti će većina usluga za poslovni sektor biti “off-the-shelf”, a ne prilagođene pojedinačnom kupcu.

Suradnja i ko-kreacija s partnerima u ekosustavu postale su minimalni ulog za pružatelje komunikacijskih usluga poslovnim korisnicima te oni grade strateška savezništva s integratorima sustava, pružateljima usluga oblaka, dobavljačima mrežne tehnologije i mnogim drugima.

5G kreira novi strateški imperativ za oblak. Otvorene arhitekture i strategije „prvo u oblaku“ su na prvom mjestu. Vodeći 5G operatori izvještavaju da više od polovine rada mreže i IT sustavi ostvaruju u oblaku.

Složenost usluga za poslovne korisnike je glavni pokretač automatizacije i umjetne inteligencije. Pružatelji komunikacijskih usluga gledaju na automatizaciju, podatke u stvarnom vremenu i umjetnu inteligenciju kao na nužne alate za upravljanje tom složenošću, sada i u budućnosti, za uklanjanje ručnih procesa i razvoj sve boljih sposobnosti predviđanja.

Peter Michelson, rukovoditelj IT upravljanih usluga i usluga razvoja aplikacija u Ericssonu, komentira: “Operatori si ne mogu dozvoliti kompromise u operativnoj učinkovitosti, korisničkom iskustvu ili agilnosti u ovom novom dobu. Potreba za inteligentnim upravljanjem mrežom, IT sustavom i s više oblaka, uz istovremeno učinkovito upravljanje odnosima s partnerima će biti ključne. Mi u Ericssonu smo ponosni na svoju dugogodišnju reputaciju partnera od povjerenja za operatore u upravljanju velikim IT i cloud operacijama pametno i učinkovito. Ulaskom u 5G arenu, mi utiremo put, pokrećući inovacije u ekosustavu i uslugama koje su kritične za monetizaciju 5G".

Preuzmite cijeli izvještaj

Saznajte više o IT upravljanim uslugama

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle


Povezano


   Infografika

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi  Na vrh stranice