Novosti


Iskoristimo 5G prilike

  Kategorije: Portfelj Trendovi

Jučerašnjom objavom HAKOM-ove odluke o dodjeli radio-frekvencijskog spektra za 5G mobilne mreže otvaraju se nove prilike o kojima redovito izvještavamo od prvog predstavljanja Ericssonove globalno vodeće 5G tehnologije u Hrvatskoj koje je upriličeno u našoj kompaniji još u ožujku 2018. godine. Od tada u suradnji s našim partnerima telekom operatorima Hrvatskim Telekomom i A1 Hrvatska marljivo radimo na njezinoj implementaciji u našoj zemlji. Dodjela 5G spektra označava novu fazu implementacije u kojoj trebamo na najbolji mogući način iskoristiti prednosti i dobrobiti koju nam ova tehnologija pruža.

Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle komentirala je: „Alokacijom 5G spektra operatorima u Hrvatskoj otvoreno je novo poglavlje u implementaciji najsuvremenije 5G tehnologije koja ima potencijal transformirati našu ekonomiju. Posebno nam je drago što ćemo u suradnji s našim partnerima telekom operatorima, zahvaljujući uvođenju pristupa tehnologiji i na ruralna područja, omogućiti ravnomjerniji i održiv ekonomski razvoj naše zemlje. ICT industrija, premda pogođena pandemijom, pokazala je otpornost i otkrila svoj veliki potencijal za omogućavanje prilagodbe industrije i društva novim zahtjevima globalne digitalne ekonomije. U razdoblju koje je pred nama, u suradnji sa svim dionicima ekosustava u kojem su ključni operatori, industrija, javna uprava i sektor obrazovanja, trebamo na najbolji mogući način iskoristiti 5G inovacijski potencijal za kreiranje novih prilika i prihoda u različitim sektorima. Samo tako možemo osigurati održivost i globalnu konkurentnost naše ekonomije u budućnosti uz otvaranje novih radnih mjesta.

Uz prepoznato Ericssonovo tehnološko liderstvo u 5G-u te kvalitetu, znanje i iskustvo stručnjaka Ericssona Nikole Tesle iz R&D centra i centara za rješenja i usluge u području 5G, koje je dodatno verificirano na brojnim 5G projektima diljem svijeta, vjerujem da će naša kompanija i dalje biti značajan igrač u 5G ekosustavu.“

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice