Novosti


Napredna 5G jezgrena mreža za A1 Hrvatska

  Kategorije: Projekti

Kvalitetna suradnja između partnera uvijek je najbolji temelj dugoročnog uspjeha. Strateško partnerstvo Ericssona Nikole Tesle i A1 Hrvatska traje već 22 godine odnosno od samog osnutka ovog hrvatskog operatora. Tijekom tog razdoblja zajedno smo uz fokus na suvremenu ICT tehnologiju i potrebe korisnika, kontinuirano doprinosili stvaranju preduvjeta za što bržu digitalnu transformaciju te održivi razvoj cijelog našeg društva. Posebno raduje nastavak zajedničke suradnje implementacijom konvergentnog 5G jezgrenog rješenja za potrebe A1 Hrvatska. Nakon nedavno potpisanog ugovora vezanog uz transformaciju 5G pristupne radijske mreže ovog operatora, naši će stručnjaci u narednom razdoblju zajedno sa kolegama iz A1 Hrvatska raditi na transformaciji jezgrene mreže na temelju vodećih Ericssonovih rješenja u ovom području. Zahvaljujući ovoj suradnji bit će implementiran sveobuhvatni sustav za pružanje naprednog korisničkog 5G iskustva kao odgovor na rastuće potrebe krajnjih korisnika i poslovnih kupaca A1 Hrvatska.

5g jezgrena mrežaŠto to znači s aspekta potreba korisnika? Kada se implementira, sustav će stvoriti preduvjete za industrijsku automatizaciju i robotizaciju u realnom vremenu, potpomognutu i autonomnu vožnju, pružanje pouzdane mreže niske latencije (5G URLLC) te rezervaciju dijela mreže (5G RAN slicing) za posebne namjene. Sve su to preduvjeti za Industriju 4.0 i pozicioniranje Hrvatske kao globalno konkurentne zemlje. Ujedno, 5G cloud native samostalna tehnologija (5G Standalone – 5G SA) donosi dodatne benefite korisnicima A1 Hrvatska, uključujući jednostavnu i za krajnje korisnike neprimjetnu migraciju s 4G prema 5G rješenju, modernizaciju postojećeg infrastrukturnog i mrežnog sloja mreže te automatizaciju i evoluciju mreže prema novim 5G uslugama i servisima. Uz sve to, uključeno je i Ericssonovo verificirano infrastrukturno rješenje, jezgreni podatkovni mrežni dio, Subscriber Data Management (SDM) mrežne funkcije i orkestracija usluga.

Miroslav Kantolić, direktor prodaje i marketinga za A1Miroslav Kantolić, direktor prodaje i marketinga za A1 Hrvatska ističe: „Uspješna strateška suradnja s A1 Hrvatska na implementaciji 5G radijske pristupne mreže sada se proširuje i na implementaciju konvergentnog 5G jezgrenog rješenja. To nas posebno raduje jer je riječ o najvažnijem koraku prema ostvarenju potpunog korisničkog 5G iskustva. Dodjelom frekvencija su ispunjeni i formalni preduvjeti za početak 5G budućnosti u Hrvatskoj od koje s razlogom puno očekujemo i vjerujem da ćemo zajedno, izgradnjom najmodernije infrastrukture, omogućiti nevjerojatne mogućnosti i prilike za hrvatsko gospodarstvo i društvo. Ponosni smo na razinu kvalitete naše uzajamne suradnje te koristim i ovu priliku zahvaliti  svim timovima, kolegicama i kolegama u A1 Hrvatska i u Ericssonu Nikoli Tesli. Puno smo toga realizirali, ali razvoj ICT infrastrukture i rješenja u razdoblju Industrije 4.0 i te za potreba digitalne transformacije sigurno će biti još zahtjevnije i uzbudljivije. Lijepo je biti dio uspješne priče koja se razvija i čiji rezultati značajno utječu na živote svih nas. Naravno, uz naše partnere iz A1 Hrvatska koristim priliku zahvaliti i pohvaliti cijeli niz kolegica i kolega u našoj kompaniji predvođenih Igorom Vršlagom, Account Managerom, Goranom Rajnprehtom, voditeljem jezgrenih strateških rješenja i Davorom Galićem, voditeljem projekta koji su svojim radom, znanjem i profesionalizmom značajno doprinijeli kvaliteti naših rješenja i ukupnoj suradnji.“

   

Pretraga novosti


   

Filter po kategorijama


   

Tagovi



  Na vrh stranice